tiistai 29. toukokuuta 2012

EURO 2012: Harjoituspelit

EM-kisojen harjoitusottelujen yhteenveto

25.5

Kroatia 3-1 Viro
Kroatia lähti otteluun puoli-valmiilla avauksella mutta otti vakuuttavan voiton silti mikä kertoo joukkueen tasosta. Pärjää ilman tähtipelaajiaan kun esim. Modric ja Olic eivät pelanneet. Dortmundin nuorukainen Ivan Perisic pelasi hienon ottelun ja avauksen paikka kisoissa ei olisi yllätys. Sen sijaan Eduardo ei pystynyt vakuuttamaan hyökkäyksessä ja Olic säilyttänee toistaiseksi avauksen paikan

Venäjä 1-1 Uruguay
Venäjä pelasi suhteellisen hyvin ottaen huomioon että sillä oli vastassa Uruguay joka pelasi parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Silti, jos se haluaa lyödä kovempia vastustajia EM-kisoissa se kaipaa sitä pelin rullausta jolloin se voi lyödä kenet tahansa, nyt ei tapahtunut niin. Vaikka tämä olikin harjoituspeli niin ei näitä turhaan pelata, Venäjän pitää parantaa EM-kisoihin. Venäjä pelasi todennäköisesti tulevissa kisoissa tällä avauskokoonpanollaan.


26.5

Tanska 1-3 Brasilia
Tanska lähti peliin ykkösmiehityksellään ja tulos ei taida miellyttää ottaen huomioon että lohkossa tulee vastaan Saksa, Hollanti ja Portugali. Tällä esityksellä napsahtaa nolla pistettä lohkosta, paljon täytyy muuttua. Vaikka peli kisoihin mennessä muuttuisikin niin Tanska on selvästi heikon lohkossaan. Huolestuttavaa Tanskan kannalta on se että maalivahti Sorensen ja puolustaja Agger olivat aivan pihalla. Näitä kahta tarvitaan kun pitää pysäyttää 3 erityisen vaarallista hyökkäystä lohkopeleissä. Eriksen oli hyvä itsensä ja tähän suur-lupaukseen Tanska tulee luottamaan EM-kisoissa.

Irlanti 1-0 Bosnia
Irlanti on lohkossa jossa kaikki vastustajat ovat selvästi sitä parempia ja joukkue lähtee kiaoihin todennäköisesti huonoinpana. Mutta jos peli kulkee näin niin Irlanti voi jopa järjestää yllätyksen koska joukkue pelasi hyvin kovaa vastustajaa vastaan. Irlannille on todella positiivista että se piti maalinsa puhtaana kovaa hyökkäystä vastaan, puolustuksen pitää toimia vaikeassa lohkossa myös. Shane Long oli kentän paras pelaaja ja Trapattonin huolet siitä kuka tulee olemaan Keanen kärkipari kaikkosivat. Tässä on juuri sopiva mies siihen paikkaan. Yleisesti hieno suoritus Irlannilta.

Puola 1-0 Slovakia
EM-isännät pelasivat tuttua peliään selvällä ykköskokoonpanollaan mutta peli ei ollut sitä terävintä. Avausottelu Kreikkaa vastaan lähestyy koko ajan ja Puolan pitää parantaa peliään siihen mennessä. Toki voitto tuli mutta parannnettavaa löytyy. Maalin iski kapteeni Blaszczykowski.

Sveitsi 5-3 Saksa
Maalijuhla jonka olisi arvellut päättyvän toisin. No, vaikka Saksalle oli hyvä miehitys kentällä niin peli oli hyvin kokeellinen. Löw testasi, miten Götze ja Özil pelaavat yhdessä? onko Mertesacker avauksen mies? miten Höwedes pelaa laitapuolustajana? miten Schmelzer ja Schurrle pärjäävät. Myös Bayernin 8 pelaajaa eivät olleet mukana. Saksan ei kannata lähteä tällaisella avauksella mihinkään peliin enään, se on varma.

Portugali 0-0 Makedonia
Portugalin nyhjäyksestä ei paljon ole sanottavaa. Jos ei tuolla miehistöllä voita edes Makedoniaa niin kisat tulevat loppumaan Portugalin osalta ennen kuin ehtivät edes alkaa. Portugali noudatti tuttua kaavaa, Ronaldo hoitaa kaiken, muut ovat lähinnä kulissi pelaajia. Ronaldo veteli kaukovetojaan tiuhaan tahtiin ihan kuin jossain harjoituksissa mutta ilman tulosta. Portugali näyttää olevan taktisesti säälittävä joukkue jos se lähtee kisoihin tällä "Ronaldo hoitaa kaiken" taktiikalla.

Espanja 2-0 Serbia
Espanja lähti täysin kakkosmiehistöllä peliin ja voitti kovan vastustajan. Joukkue on kova ja näytti sen jälleen vaikka jostain taantumasta puhutaankin. Del Bosque antoi monelle pelaajalle viimeisen mahdollisuuden ja lopulta kävi vääryys ja Soldado tiputettiin eikä Negredoa. Hyvä jos Negredo koski edes palloon ottelussa. Del Bosque voi olla tyytyväinen tähän peliin muutamaa pelaajaa lukuunottamatta. Jordi Alba muuten pelasi hyvin ja näyttää selvästi olevan Espanjan uusi vasen laitapakki.'

Hollanti 1-2 Bulgaria
Jos jostain kolmesta ennakkosuosikista voisi olla huolissaan niin se Hollanti. Peli on takkuillut jo pitkään ja nyt siihen ei tullut muutosta.. On myös tosiasia että Hollannin puolustus ei ole mitään huikeaa kuten Saksalla ja Espanjalla. Siksi sen muuttaa jotain koska nyt ei kyllä peli suju. Van Persie oli Hollannin paras pelaaja, teki myös tuon yhden maalin. Yliarvostettu Rafael van der Vaart puolestaan oli huono ja tuolla pelillä ei mitään asiaa avaukseen.

Tsekki 2-1 Israel
Toivoa antava voitto kun otetaan huomioon että joukkue lähti kakkoskoonpanollaan otteluun. Kokenut Milan Baros iski rankkarista ja vaihtomies David Lafata pelasti viimeisellä minuutilla voiton Tsekille. Yrittävät näyttää että voivat viedä avauksen paikan Tomas Necidiltä.

Kreikka 1-1 Slovenia
Kreikka lähti peliin aika lailla ykkösmiehistöllään lukuun ottamatta muutamaa avainpelaajaa. Kuten Saksa niin myös Kreikka lähti tekemään taktisia kokeiluja mm. 3 hyökkääjän kärkeä. Maalin teki Torosidis jonka mainitsinkin ennakossa tekevän maaleja. Valitettavaa on se että hän loukkaantui ja saattaa menettää avausottelun. Ihan ok peli mutta Kreikka pystyy vielä paljon parempaankin.

Norja 0-1 Englanti
Englanti otti voiton Norjasta vieraissa mikä ei ole yhtään huonoa. Joukkue tuskin lähtee tuolla kokoonpanolla kisoihin vaikka syytä olisikin, Lescott ja Jones pari näyttää olevan paljon parempi kuin Cahill ja Terry pari. Myös Gerrard on selvästi Lampardia edellä. Niin tuskin tulee käymään mutta Englannin pitäisi lähteä tällä kokoonpanolla kisoihin, ehkäpä pienin muutoksin kuitenkin.

27.5

Ranska 3-2 Islanti
Ei tule Ranskalle hyviä kisoja jos tällaista on peli. Koko kauden heikosti pelannut Evra jatkoi virettään myös maajoukkueessa, oli molempiin maaleihin osasyylinen, ensimmäiseen ihan yksin. Blancin pitäisi pudottaa Evra pikinmiten ennen kuin  tämä tuhoaa Ranskan. Ribery tuli kentälle ja pelasti Ranskan nololta tappiolta. Benzemakin pelasi hyvin ja näihin kahteen Ranska tulee tukeutumaan kisoissakin.

28.5

Ukraina 4-0 Viro
Vahva esitys kisaisänniltä, todella vaarallinen joukkue. Tällä pelillä voi päästä pitkälle. Ukraina lähti ykkösmiehityksellään ja se näkyi, Viro suli täysin.



17 kommenttia:

  1. ne on nuo Ronaldonkin kaukovedot aika nähtyjä, laukoo todella paljon sieltä 30metristä huonolla prosentilla. Monesti ois paikkaa syöttää mutta pitää itsekkäästi yrittää. Mutta ei siinä, huikee peluri muuten. Voi viedä Portugalin pitkälle, toisaalta jos peli ei Ronaldolla kulje niin Portugalilla ei ole jatkoon asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori tuotan pettymyksen, mutta Portugali ei pääse alkulohkoa pisemmälle. Jää itse asiassa Tanskan kanssa tasa pisteisiin. Portugalin peli ei kulje, ja tästähän CR turhautuu ja nähdään taas kyyneliä.

      Poista
    2. Itsekkin uskon noin käyvän

      Poista
    3. ei se oo mikään pettymys vaikka jäävät lohkoon(: tosiaan tais tulla liian kova lohko Portugalille, mutta jos oma pää pysyy puhtaana niin kyllä CR voi hyvin ratkaista pelin henk.koht. suorituksella.

      Poista
    4. No voihan Ronaldo tehdä maaleja mutta Portugalin puolustus tuskin kestää Saksan ja Hollannin hyökkäysvoimaa

      Poista
    5. näinhän se oletuksena menee, mutta fudiksessa on kaikki mahdollista;)
      niin, ja Portugali ei ole suosikkini vaikka tässä niitä puolustelenkin.

      Poista
    6. Mitä joukkuetta kannatat sitten? :)

      Poista
    7. Täytyy kallistua tässä Espanjan puolelle. Saksa pelaa myös hyvää fudista.

      Poista
  2. Portugali näyttää olevan taktisesti säälittävä joukkue jos se lähtee kisoihin tällä "Ronaldo hoitaa kaiken" taktiikalla.

    Uruguai pärjäs hyvin mm-kisoissa "Forlan hoitaa kaiken" taktiikalla.(no ei nyt ihan mutta lähes).Mut joo liputan kyl sen puolest et ronaldon ja meirelesin kaltaset idiootit jää alkulohkoon ja toivottavasti häviävät vielä Tanskallekkin.

    En oo kattonu miten pelit etenee mut on ihme jos loppuottelu ei ole Saksa-espanja(jolleivat kohtaa aiemmin).
    Yllättäjänä (vai onko se kauhea yllätys?) vois olla englanti joka voi hyvinkin edetä 4 joukkoon ja hyvän pelin/vastustajan huonon pelin sattuessa vaikka loppuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 80% englantilaisista ei usko omaan joukkueesensa. Mielestäni on ihme jos Englanti pääsee edes lohkosta jatkoon. Ranska on paljon kovempi, Ruotsia Englanti ei ole pystynyt lyömään vuosikymmeniin, Ukraina on vaarallinen ja muutenkin kotijoukkue.

      Poista
  3. missä se b-lohko on? ;>

    VastaaPoista
  4. Ei ole Saksalle voittanutta näissä kisoissa. Kokoonpano on murhaava ! Esimerkiksi Hollannin hyökkäys/ keskikenttä van Persien ja Sneijderin johdolla on kivikova, mutta puolustuspeli ei tule riittämään millään, enkä usko että Stekelenburg pystyy sen kummempiin suorituksiin. Espanja tietty huikeella kokoonpanolla taas liikkeellä mutta silti..Villan poisjäänti juuri näissä kisoissa on paha paikka koska Torres ei ole oma itsensä, eikä Llorente tai Pedro ole samaa tasoa Klosen ja Gomezin kanssa, puhumattakaan Negredosta. Neuer paras maalivahti, keskikentällä Espanjalla ja Saksalla samantasoiset miehet samoin puolustuksessa.

    Portugali täyttä roskaa, Ranskalla kova nippu mutta pelit eivät ole vakuuttaneet, Benzema ja Ribery maailmanluokan staroja mutta joukkuepelaaminen ei ole samalla tasolla esimerkiksi juuri Saksan tai edes Italian kanssa. Joukkueella kasvojen pesujen paikka edellisten mm-kisojen jäljiltä ja näytönhalu kova. Italia tulee olemaan kova mutta pelkkä puolustuspeli ei valitettavasti riitä, hyökkäyksessä ihan OK miehiä mutta ei läheskään samaa tasoa muiden huippumaiden kanssa, Rossia tarvittaisiin. Balotelli voi joko pelastaa tai tuhota Italian, mikäli saa vastuuta. Englanti ei kestä kotimaan lehdistön paineita eikä joukkue häikäise millään osa-alueella, tosin Hart erinoimainen veskari ja Rooney mättää maaleja mutta siihen sitten jääkin.

    Näissä kisoissa on aina yllättäjämaa ellei kaksikin, itse veikkaisin Kreikkaa tai Irlantia ! Hurrien taival katkeaa alkulohkoon, tasapaksu jengi Zlatania lukuunottamatta. Toivonen ja Källström hyviä pelaajia toki mutta ei riitä. Tanska kaatuu Aggeriin ja maalivahtipeliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rooney tuskin kovin montaa maalia mättää, pelaa ainoastaan lohkon viimeisen pelin, ja taitaa Englannin kisat päättyä siihen matsiin.

      Poista
    2. Siis suoranaisesti täydellistä tekstiä! Et voisi paremmin sanoa mitään. Okei tuo Rooney juttu on ehkä liioteltu mutta muuten näin samaa mieltä en ole kenenkään kanssa ollut.

      Poista
  5. Ärsyttää kun jengi jauhaa tääl Ronaldost kokoajan.. Okei onha se maailman parhaimpia hyökkääjiä, mutta kattokaa Portugalin edellisii matseja ! Tää on kuitenkin joukkuepeli. Eikä Ronaldo pystyny edes Özilin ja Di Marian kaltasten jätkien tarjoilemana murtaa Chelsean sumppuu, ni mites nytten kun syöttöjä antaaki sitte Meirelesit jne.. ei vaa riitä ! Kisoissa nää seurajoukkueiden sateentekijät harvoin pystyy mihinkää ihmetekoihin vaa nimenomaan joukkuepelaaminen korostuu kun lyhyt turnaus ja parhaat maholliset pelaajat vastassa.

    Kyllä Ronaldo voi jotain Santanderia ja Levantea vastaan tehä niitä puolenkentän juoksuja mutta kuka uskoo että se pystyy samaan esim just Saksaa vastaan. Okei joku yks vaparionnistuminen voi ratkasta tiukkoja pelejä mutta ei sellasilla mestaruuksia voiteta

    VastaaPoista
  6. Ronaldo murtamaan Chelsean sumppua?? Muuten samaa mieltä

    VastaaPoista