perjantai 25. toukokuuta 2012

EURO 2012- Saksa

Saksa

Saksa on nostanut EM-pokaalin jo kolme kertaa ja osallistunut 10 kertaa. Finaalissa se on ollut 6 kertaa. Anoastaan 3 kisoissa se ei ole selvinnyt 3 parhaan joukkoon eli kyseessä on ainutlaatuisen hyvä arvokisa joukkue. Saksa lähtee jokaisiin kisoihin yhtenä ennakkosuosikeista eikä se todellakaan ole ihme.

Pelaajat: Saksalla on uskomattoman laaja ja hyvä materiaali, niin moni hyvä pelaaja jää ulos kisoista ja toisin kuin muilla joukkueilla, Saksa voi heittää miehistöstään lähes kenet tahansa kentälle ja peli ei kärsi siitä. Joukkueella ei ole edes hieman huonoja pelaajia.

GK:
Manuel Neuer
Uroteot Schalkessa saivat Bayernin innostumaan Neuerista ja täksi kaudeksi hän siirtyi Bayerniin. Viimeistään tällä kaudella voidaan sanoa että hän on maailman paras maalivahti. Esimerkkinnä syys-kauden 15 ottelun mittainen voittoputki jonka aikana Neuer ei päästänyt maaliakaan.

Marc-Andre ter Stegen
Mitä tästä kaverista voi sanoa? Hän on 20-vuotias ja johdatti huippuotteillaan Mönchengladbachin Champions Leagueen. On käsittämätöntä että että hän on vasta 20-vuotias ja kuten tiedetään maalivahtien peli-ikä on pitkä eli ter Stegen on aivan uransa alussa ja on jo näin loistava. Melkein jo voin luvata että hänestä tulee maailman paras maalivahti jossain vaiheessa.

Tim Wiese
Lyö niukasti erinomaisen Ron Robert Zielerin kokemuksen ansiosta. Saksa tarvitsee mukaansa yhden vähän vanhemman maalivahdin. Siirtyy Hoffenheimiin Bremenistä tänä kesänä. Erinomainen kolmos maalivahti.

DEF:
Phillipp Lahm
Maailman ehkäpä paras laitapakki on Bayernin ja Saksan maajoukkueen kapteenina tottunut velvollisuutensa ja Saksa tulee kapteeninsa johtoa. Nopea, hyvä pallollinen pelaaja jolla on hyvä peliäly. Ei jää maleksimaan hyökkäykseen eikä jää turhaan puolustamaan, on aina oikeassa paikassa.

Holger Badstuber:
Noussut tällä kaudella yhdeksi maailman parhaista puolustajista. Nuori, mutta erittäin varma pelaaja. Jos pelaa huonosti, mikä on harvinaista, niin pelaa huonosti koko ottelun. Kun taas pelaa hyvin niin virheitä ei tule ainuttakaan. Erittäin luotettava ja voimakas pelaaja.

Mats Hummels
Maailman parhaita puolustajia, nousi sellaiseksi jo viime kaudella ja taso jatkui tälläkin kaudella. On oikea Dortmundin kultakimpale kun joukkue lähtee ensi vuoden Champions Leagueen. Saksan selvä ykköstoppari. Voimakas ja älykäs ja tekee välillä käsittämättömiä nousuja johtuen siitä että pelasi nuorena hyökkääjänä. Vahva pääpalloissa ja on erittäin monipuolinen pelaaja.

Jerome Boateng
Bayernin toppari pelassi hyvän kauden. Fyysisesti paras Saksan puolustajista, erittäin vahva, välillä jyrää vastustajan aivan nuriin. Maajoukkueessa paikka kuitenkin löytynee vasemman pakin paikalta, hän on pelannut Bayernissakin välillä laitapuolustajana eli ei ole aivan uusi paikka pelata. Ainoa miinuspuoli että innostuu välillä liikaa hyökkäämään ja puolustukseen jää aukkoja. Kuitenkin pieni virhe upeassa pelaajassa.

Marcel Schmelzer
Dortmundin laitapakki joka kuuluu myös tähän menestysjoukkueen avainpelaajiin. Hyvä laitapuolustaja, tekee hyviä nousuja mutta fyysisyys on pieni kysymysmerkki. Todennäköisesti aloittaa pelit penkiltä.

Benedict Höwedes
Saksan loistava toppari linja jatkuu Schalken kapteenilla jota Bayern havittelee kiihkeästi. Nuori pelaaja jonka johtamistaidot ovat kuitenkin erinomaiset. Saksan kolmas toppari joka saa peliaikaa kun Badstuber ja Hummels eivät pelaa

Per Mertesacker
2 metrinen jätti toppari on loistava ilmassa mutta melko hidas kentällä. Ensimmäinen Arsenal kausi ei ollut huono mutt ajoittaiset huonot pelisesitykset ja loukkaantumiset todennäköisesti vievät avauspaikan.

MID

Bastian Schweinsteiger
Maailman parhaimpia keskikenttäpelaajia. Hieno syöttövalikoima ja on maailman paras pelin tasapainottelussa, pitää tasapainon hyökkäyksen ja puolustuksen välillä. On vara kapteeni ja kentällä se näkyy myös. Hieman vaisummat esitykset kevätkaudella johtuvan hänen pahasta loukkaantumisestaan. Terveenä tämä maestro johtaa Saksan menestykseen.

Toni Kroos
Uskomaton läpimurtokausi. Huikeita maali-ja läpisyöttöjä 10 paikalla mutta viime kaudesta eroten osaa nyt myös puolustavan keskikenttämihen paikan. Kroos on ollut kauden parhaimpia keskikenttäpelaajia ja toivottavasti vire jatkuu maajoukkueessa.

Sami Khedira
Real Madridin keskikenttäpelaaja joka on pelannut jälleen hienon kauden. Esimerkkinä maali Barcelonaa vastaan. Joutuu kuitenkin taistelemaan avauspaikasta Kroosin kanssa viime vuosiin eroten. Fyysinen ja älykäs pelaaja ja liike on erinomaista.

Mario Götze
Wunderkind on tulevia Ballon Dorin jahtaajia. Epäilemättä tulee olemaan yksi parhaista. On toki nytkin huippupelaaja ja saa varmasti vastuuta nytkin. Oli loukkantunut pitkään. Vikkelä, pallo pysyy jalassa ja viimeistely on erinomaista.

Andre Schurrle
Leverkusenin vikkelä laituri joka hyvä keskittämään. Sopii mainiosti "Gomez formaattiin". Joutuu taistelemaan paikastaan muiden huippunimien tapaan.

Mesut Özil
Yksi maailman parhaista pelaajista, Realin pelinrakentelun sielu ja uskomattoman älykäs, sellainen Özil on. Jää harmittavasti Ronaldon varjoon Realissa vaikka syöttelee tälle isoja maalimääriä helppoihin paikkoihin joista Ronaldo tuikkaa sisään. Ronaldo on uskomaton pelaaja mutta Özil ansaitsisi suuremman arvostuksen.

Marco Reus
Lisää näitä nuoria super lahjakkuuksia. Siirtyy ensi kaudeksi Dortmundiin, pitkästä aikaa pelaaja joka tekee ison siirron Bundesligan sisällä menemättä Bayerniin. Erinomainen harhauttelija ja todella nopea.

Ilkay Gundogan
Dortmundin keskikenttäpelaaja joka on noussut Nuri Sahinin saapapaisiin ja tehnyt loistavaa jälkeä. Ei ole vielä varma kisapaikastaan mutta luultavimmin Löw hänet valitsee.

Sven Bender
Lisää Dortmund pelaajia mutta miksei kun näin hyviä pelaajia tulee. Saksan keskikenttäpelaaja joka tulevaisuudessa saa varmasti enemmän peliaikaa kuin nyt. Löw on tosin väläytellyt hänestä laitapakkia maajoukkueeseen

Lars Bender
Sama asiat kuin veljellään.

FW:
Mario Gomez
Tämän hetken paras hyökkääjä, huikeat maalimäärät kahden viime kauden aikana. Osaa sijoittua täydellisesti oikeaan paikkaan. Miinuspuoli on se että on liian riippuvainen muista, joka tapauksessa yksi parhaimmista.

Miroslav Klose
Klose jatkaa vuodesta toiseen ja on väläytellyt Brasilian MM-kisoista. Uskomaton maalintekijä vieläkin. Ehdottomasti kisoihin mukaan. Bayern teki virheen kun päästi hänet viime vuonna.

Thomas Muller
Häntä ei voi ylistää liikaa, aivan upea MM-2010 kisoissa ja seurajoukkueessa. Kuitenkin viime kausi oli vähän ailahtelevaa mutta syttyy aina maajoukkueessa.

Lukas Podolski
Iso siirto Arsenaliin ensi kaudeksi Kölnistä. On ollut vakuuttava vuodesta toiseen. Mahtavan voimakas vasuri ja muutenkin älykäs pelaaja. Sopii täydellisesti Saksan ryhmitelmään.


Pelityylit:

Saksa lähtee todennäköisesti seuraavalla kokoonpanolla

                                 Neuer
Lahm        Hummels            Badstuber        Boateng

                     Schweinsteiger       Kroos

  Muller                       Özil                    Podolski

                                  Klose


Gomez formaatti:
Gomez kaipaa paljon keskityksiä ja pelaajia jotka eivät tarvitse häntä pelinrakenteluun.

     Schurrle               Götze              Reus
        
                               Gomez

Ns. Kakkoskokoonpano:
Tällaisenakin se on parempi kuin useilla muilla joukkueilla EM-kisoissa

                                 ter Stegen

S.Bender          Höwedes        Mertesacker     Schmelzer

                         Khedira         Gundogan

        Schurrle                Götze                   Reus

                                    Gomez

Tarkkaile heitä:
Mario Götze
Marco Reus
Andre Schurrle
Lars Bender
Ilkay Gundogan

Avainpelaajat:
Phillipp Lahm
Bastian Schweinsteiger
Mesut Özil
Manuel Neuer

Saksan harjoitus ottelut:
26.5. Sveitsi-Saksa
31.5 Saksa-Israel

Kisojen päämäärä:
Saksan kaltainen joukkue lähtee aina voittamaan ja niin on nytkin. Se on suurin suosikki voittamaan tällä energisellä ja nuorella joukkueella. Mesut Özilin sanoin " kakkospaikka olisi pettymys"




















36 kommenttia:

  1. Toinen hyvä juttu putkeen tällä voitat jo mv:D
    Kiitos näitä on kiva lukea.
    Kuitenkin aina pitää löytää jotain negatiivistä vaikkakin se tällä kertaa on aika pieni eli:"Real Madridin keskikenttäpelaaja joka on pelannut jälleen hienon kauden. Esimerkkinä maali Barcelonaa vastaan"
    Jos se räkämaali oli hyvä esimerkki hyvästä kaudesta niin sitten jokainen joka on tehnyt maalin on pelannut hyvän kauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarkotakkaan sitä mutta Khediran kaltainen pelaaja ei saa kovin näkyvästi mitään aikaan joten ajattelin laittaa tuon esimerkiksi hyvästä kaudesta

      Poista
    2. Kaikka vähänkään jalkapallosta ymmärtävät ja realin pelejä katsoneet tietävät khediran pelanneen hyvän kauden mutta tuo esimerkki on huono.
      Mutta mutta ei siinä mitään loistava analyysi ja varmasti parempi kuin ylen tuppisuilla(toki heille annetaan vain marginaalisesti aikaa)

      Poista
  2. Gomez tämänhetken paras hyökkääjä?!! hyvä vitsi. Tuhnuili finaalissa voiton chelskille ja muutenkaan ei ole tällä kaudella mikään erityisen hyvä ollut.
    Idioottikaan ei voi väittää että Gomez olisi parempi kuin se oikea maaliman paras hyökkääjä eli RvP.
    Lahmista samaa mieltä siitä että maailman paras omalla paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten kirjoitin Gomez tarvitsee muita mutta huippuhyökkääjän ominaisuuksiin kuuluu olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siinä hän on paras. Toiseks, van Persie on erinomainen mutta tekee aika paljon maaleja huonoja seuroja vastaan että ei kannata ihan tuijottaa vain tilastoja

      Poista
    2. Ihan yhtä lailla gomez tekee huonoja seuroja vastaan maaleja! RvP teki Dortmundia vastaan 3 maalia CL:n alkulohkossa. Chelskiä vastaan hattutemppu. Osui molemmissa peleissä Manua vastaan.

      Väitteesi on kumottu.

      Poista
    3. Toiseks,RvP osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan yhtä hyvin kuin Gomezkin. Tämän lisäksi RvP osaa syötellä, pyssyttää kaukaa, pallokontrolli reilusti Gomezia parempi ja Rvp:ltä löytyy myös mielikuvituksellisuutta. Joten eiköhän RvP nyt vähintään pyyhi Gomezilla lattiaa, jos heitä aletaan vertaamaan.

      Poista
    4. Gomez teki pelkästään champions leaguessa 2 maalia cityä vastaan, hattutempun napolia vastaan, maalin realia vastaan ja 4 maalia baselia vastaan. Pelkästään näillä gomez lakaisee van persiellä lattiaa

      Poista
    5. Mitä väliä kun messi pyyhkii molemmilla lattiaa vaikka tehot laskettaisiin yhteen :D (no ei ihan mutta melkein)

      Poista
    6. Jos Messi pelaisi valioliigassa ei tekisi edes kymmentä maalia.

      Poista
    7. Vaikka Messi tekee paljon tärkeitä maaleja niin paljon tulee myös sellaisissa 5-0, 8-0 voitoissa. Messi tekisi englannissa, saksassa ja italiassa sen 30-40 maalia? Huipputehokas mutta espanjan liiga taso vääristää vähän

      Poista
    8. Tosta Messistä ja valioliigasta on puhuttu paljon. Sitä on aivan turha spekuloida. Jos menee pelaamaan sinne niin sitten nähdään paljo latoo häkkejä. Tuskin kyllä tulee tapahtumaan, mahtanee viihtyä barcassa aika hyvin.

      Poista
    9. Messi on ihailtavan seurauskollinen, toivoisin että useammat pelaajat olisivat myös. Nykyään kaikki juoksevat rahan perässä vaan.

      Poista
  3. -------------Neuer--------------
    Lahm--Hummels--Merte---Schmelzer
    -----------Sweini---------------
    -----------------Kroos----------
    -----------Özil-----------------
    Reus/Götze-----------------Poldi
    ------------Gomez---------------

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa, en kyllä missään nimessä lähtisi laittamaan tuollaista kokoonpanoa kentälle, näyttää aika riskialttiilta

      Poista
  4. Itse odotan Schurrleltä innolla mitä saa aikaan. Jos hänellä käy hyvä tuuri vois olla tämmönen iso kansainvälinen läpimurto. L. Bender pelasi Leverkusenissa kanssa välillä tosi hyvin, mutta tiedä mitenkä on toipunu vammastaan. Nämä nyt Leverkusen fanina...

    Eipä tossa joukkueessa heikkouksia tunnu olevan. Paitsi jos Mertesacker pääsee kentälle. Tietysti toi vasen laitapuolustus nyt ei sitä terävitä kärkeä ole.

    VastaaPoista
  5. Ai olet leverkusen fani? Mitä mieltä olet siitä kun messinvihaaja haukkuu leverkusenia höntsäjengiksi?

    Joo, itsekkin toivon ettei Mertesacker pääse kentälle, höwedes taitaa olla se kolmospakki ja tietenkin Boateng voi siirtyä takaisin toppariksi. Uskon että Boateng hoitaa paikkansa hyvin mutta se on totta että vasen laitapakki on se mihin saksalla on pulaa

    VastaaPoista
  6. Jos Leverkusenin suoritusta katsotaan noitten pelkkien Barca pelien perusteella, niin ymmärrän jos joku on sitä mieltä, että kyseessä höntsäjengi. Itsekin häpeän heidän suoritustaan ja asennetta näissä peleissä. Ekassahan pelissä Kadlec ja Friedrich riitelivät Messin paidasta. Kyllähän tämä on aika amatööri toimintaa. Ja toiseen peliin lähdettiin vaan pelailemaan, joukkueelta puuttui täysin tälläinen taistelutahto. Joka on saksalaiselle joukkueella niin ominaista.

    Joo mun ja pillerinpyörittäjien suhde alko kokolailla 2002 finaalista. Huomasitkos että Munchen teki tällä kaudella Leverkusenit ja hävisi kolme pokaalia ;D

    Maalivahti tilanne kokonaisuudessaan on Saksalla uskomattoman hyvä, kun tuon kolmen ulkopuolella on nuoret Zieler ja Leno. Ja sitten vielä entinen ykkönen Adler yrittää uutta tulemista.

    VastaaPoista
  7. Aika huonoa peliä oli, toisin kuin vähän ennen kun leverkusen voitti 2-0 bayernin. Onhan se noloa että tolla tasolla pelaajt kilpailee jostain paidasta.

    Neverkusen:)

    Voisi sanoa että on kamalaa olla saksalainen maalivahti, saksalla on niin paljon hyviä maalivahteja että Lenonkin tasoinen maalivahti on joku neljäs tai viides vaihtoehto

    VastaaPoista
  8. Saksa otti sit turpaan Sveitsiltä 5-3! Ja Leverkusenin mies Derdiyok iski hattutempun! No joo, tää oli harkkapeli, mut hyvä varoitus kuitenki Saksalle, että pitää olla hereillä tämmösissä ns. heikommissakin peleissä. Mutta kyllä Saksa on kova kisoissa, uskon vain, että tippuvat välierissä Italiaa vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksalta puuttui kaikki 8 bayernin miestä ja toiseks Löw teki paljon kokeita esim. Miten Özil ja Götze pelaa yhdessä. Peli oli täysin kokeellinen eli ei kannata vetää johtopäätöksiä

      Poista
    2. Ei tosta voi sanoa kuin Mertesacker oli kentällä. Höwedeskö pelasi laidalla? Ja mitä noita parhaitapaloja katselemalla vois todeta, ettei ter Stegen ollut aivan parhaassa vireessä.

      Derdiyok, on Hoffenheimin mies...

      Poista
    3. Eiku niin, sehän siirty sinne tammikuussa, ei oo tullu niin hirveesti seurattua bundesliigaa :D Jep, ei tästä mitään johtopäätöksiä kannata tehdä. Schurrle on kyl kova pelaaja, eilenkin maali. Tohon kun tulee Bayernin miehet, niin onhan se kova joukkue. Tänään sit näkee minkälainen miehistö La Rojalta tulee...

      Poista
    4. Derdiyok kylläkin siirtyy nyt kesällä vasta Hoffenheimiin

      Poista
    5. Käytännössä on jo Hoffen pelaaja.

      Poista
    6. Niin, tarkotin vaan kun edellinen anonyymi sanoi että hän siirtyi jo tammikuussa

      Poista
    7. Noniin, tuli jo toinen väärinkirjoitus, joten on parempi, etten sano enää mitään tähän aiheeseen :D

      Poista
  9. Oho, Sven Bender ja ter Stegen tippuivat, todella yllättävää. Cacau ja Draxler taas eivät mielestäni edes kuulunet kisamiehistöön ja näin kävikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ter Stegenin tiputus oli yllätys, itse asiassa aikas isokin sellainen. Svenin tippuminen tais olla aika fifty-sixty veljeneensä verrattuna. Tosin Lars taitaa olla vähän monipuolisempi. Cacau oli iso kysymysmerkki, että mitä tuolla 27 miehen ryhmässä ylipäätänsä teki. Esimerkiksi Stuttgartista olis löytyny paljon parempi vaihtoehto, Schieber.

      Poista
    2. Joo, suu loksahti auki kun luin että ter Stegen tippui. Odotin kyllä myös Svenin pääsevän mukaan joten itselleni se oli vähän suurempi yllätys. Odotin molempien veljesten pääsevän mutta onhan Lars tällä hetkellä parempi että jos pitäisi valita niin näin on parempi. Joo, Cacaun keikkuminen mukana sai vihdoinkin loppua. Myös Kiessling ei olisi ollut huono vaihtoehto. Ihmettelen myös miksei Marin päässyt vaikka onkin pelannut heikomman kauden.

      Poista
    3. Joo molemmat esimerkit menevät Cacaun edelle, ja ovat varmaan aika tasoissa Schieberin kanssa. Itse käytin Schieberiä esimerkkinä, koska sama seura kun Cacaulla. Vaikkakin Kiesslingin kausi oli myöskin pettymys. Katsoo mitenkä Marin soveltuu tähän "kura" joukkueeseen ensi kaudella :D

      Poista
    4. Ehkä Chelsea pääsee eroon yhdestä kurajoukkueen ominaisuudesta eli nössöpuolustuksesta kun Hazrd ja Marin tulevat seuraan. Hazard ei ikimaailamassa suostu pelaamaan tollasella taktiikalla

      Poista
    5. No voihan sitä myös olettaa ettei Mata olisi suostunut pelaamaan tuolla taktiikalla. Enkä usko, että kyselläänkö Hazardilta tässä vaiheessa uraa, miten haluaisit pelata. No ihan tosissaan, uskon että di matteo (jos jatkaa) muuttaa tuota pelityyliään. Toi puolustus taktiikka taisi olla järkevin vaihtoehto, kun hypättii paniikki joukkueeseen kesken kauden. Joku jossain taisi sanoa joskus, että taktiikan luominen lähtee puolustuksesta.

      Päästiinpä taas suosikki aiheemme pariin :D

      Poista
    6. Ei Hazardilta kysytä, se on selvää, mutta kai Hazard nyt kyseli sinne päin miten Chelsea aikoo pelata jne. Tuskin olisi valinnut Chelsea jos jatkaisivat nössöilyä.

      Joo:)

      Poista
  10. Siis onko Cacau saksan kisajoukkueessa?!?! Jos on niin EI SAATANA!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan oli yksi tippuneista, vihdoinkin. Ei kyllä olisi enää kelvannut?

      Poista