keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Ennakko Saksa-Hollanti + Otteluraportti Sak 2-1 Hol

Yksi kisojen mielenkiintoisimmista peleistä odottaa illalla kun Saksa ja Hollanti iskevät yhteen. Nämä pelit ovat aina olleet jännittäviä ja joukkueilla on keskenään kova kilpailuhenki. Aina siitä päivästä, kun lohkot jaettiin ja nämä kaksi arvottiin samaan lohkoon, on tästä ottelusta kohistu. Ennakkoon sen merkitystä ei kuitenkaan pidetty sen suurempana kuin lohkon ykkössijan ja kakkossijan jako näiden kahden välillä. Kuitenkin tilanne on erittäin jännittävä.

Ottelun arvo

Hollanti
Kuka olisi kuvitellut että Tanska löisi Hollannin. Tanskan piti olla se heittopussi joilta kaikki keräävät 3 pistettä mutta toisin kävi. Tilannetta ei helpota se että Hollanti pelaa kuoleman lohkossa ja Portugali näytti Saksaa vastaan selvästi parempaa peliä. Tuon Tanska tappion hinta on todella kova. Käytännössä sen pitää voittaa Saksa päästäkseen jatkoon. Tämä ottelu on finaali Hollannille ja se ei tiedä muuta kuin mahtavaa tämän illan pelille.

Saksa
Saksa nappasi 3 pistettä Portugalilta ja voi olla melko varma jatkopaikastaan. Peli esitys kaipaa kuitenkin selvästi parannusta. Hyökkäyspeli oli täyttä kaaosta ja noin huonoa hyökkäyspeliä ei ole moneen vuoteen nähty Saksalta kovissa peleissä. Puolustus toimi kuitenkin erinomaisesti. Saksalla on mahtava puolustus ja se tuo lisähaastetta Hollannille jolla on taas kisojen heikoimpia puolustuksia. Tämä ottelu on Saksalla sama kuin jatkopaikan  ja kasvojen kohotus hyökkäyspeli osalta.

Kokoonpano

Hollanti

Hollanti saa takaisin loukkaantuneen Mathijsenin joka on selvä parannus surkeaan Vlaariin. van Marwijk ei enää kestänyt painetta vaan lupautui laittamaan Huntelaarin kentälle. Näin ollen van Persie siirtyy laidalle. Muita muutoksia tuskin tulee.

                                                     Stekelenburg

Van der Wiel                   Heitinga                        Mathijsen             Willems


                                       de Jong                     Van Bommel


         Robben                                   Sneijder                            Van Persie

                                               
                                                       Huntelaar



Saksa
Saksa lähtee samanlaisella kokoonpanolla kuin Portugalia vastaan paitsi että Podolski  joutuu ehkä vaihtopenkille huonon esityksensä Portugalia vastaan takia. Hänet korvannee joko Reus, Schurrle tai Götze mutta ennakkoon Götze näyttäisi pääsevän avaukseen, näin Löw on vihjaillut. Ehkä myös Mertesacker ja Klose pääsevät avaukseen mutta eteenkin Mertesackerin kentälle laittaminen olisi suuri riski.


                                                      Neuer  
Boateng                       Hummels                     Badstuber                 Lahm

                                
                                   Khedira                        Schweinsteiger


           Muller                                   Özil                                      Götze


                                                     Gomez

                                   

Seuraa heitä

Robin van Persie - Lukemattomia kertoja flopannut maajoukkueessa mutta luotto pysyy. Nyt alkaa silti olemaan viimeisiä hetkiä vakuuttaa että saisi pitää avauksen paikan.

Arjen Robben - Kuvitelkaa Robben pelaamassa Lahmia vastaan, tuntuuko oudolta? Robbenilla on vastassa 8 seurakaveriaan ja on hauska nähdä mitä käy. Kuten van Persie, niin myös Robbenia pitää ruveta vakuuttamaan.

Joris Mathijsen - Saa nähdä onko hän Hollannin puolustuksen pelastava käsi. 

Klaas Jan Huntelaar - Saa viimeinkin avauspaikkansa, katsotaan miten käy.

Mario Gomez - Aina vaarallinen Gomez, voi vetäistä vaikka hattutempun mutta toisaalta voi kadota täysin. Taistelu avauspaikasta Klosen kanssa on kova ja nämä pelit pitää käyttää hyödyksi.

Mats Hummels - Loistava esitys Portugalia vastaan, saa nähdä jatkuuko putki. Tosin nyt on vastassa Robben, Sneijder, van Persie ja Huntelaar. Taitaa tulla kiire .

Bastian Schweinsteiger - Viime pelissä puuttuui terävyys loukkantumisten takia joten katsotaan olisiko hän taas täydessä terässä.




Otteluraportti

Peli meni ihan kuin itsekkin odotin, Saksan selvää hallintaa. 2-1 ei kuulosta ehkä niin pahalta mutta Saksa oli aivan ylivoimainen Hollantiin nähden. Hollannin pelistä uhkui oikein se "minä" henki eli joukkue pelaamisesta ei ollut tietoakaan. Tähdet yrittivät tehdä kaiken itse lukuunottamatta Sneijderia. Hollannin tilaanteesta on muodostumassa pienoinen "Ranska 2010". Tosin tulokset ovat vielä huonompia.


Taustaa

Tällaista valtataistelua ei ole pitkään aikaan ollut. Pelaajat kitisevät avoimesti ja van Marwijk valitsee pelaajia kentälle muistsa kuin urheilullisista syistä

Rafael van der Vaart:
Sanoi julkisesti mediassa että on paskaa olla vaihdossa ja ettei hän kestä tätä enää. Sanoi myös että ilman häntä Hollanti häviää taatusti

Robin van Persie:
Uskomatonta että hän keikkuu vieläkin avauksessa surkeista esityksistä huolimatta. van Marwijk suosii selvästi häntä mutta syytä ei tiedetä.

Dirk Kuyt:
Ihme että kaveri valittiin edes mukaan ja saisi olla kiitollinen siitä. Mutta mitä tämä hörökorva tekee, valittaa julkisesti miksei pääse avaukseen ja että tämä sattuu häneen.

Mark van Bommel:
Pitkälti lehdistö ja Hollannin vanhat pelaajat kritisoivat van Marwijkia nepotismista van Bommelin suhteen koska van Mawijkin tytär on van Bommelin vaimo.

Klaas jan Huntelaar:
Voitaisiin sanoa että hän aloitti tämän taistelun sanomalla julkisesti että on erittäin vihainen vaihtopenkkiroolistaan. Kuyt ja van der Vaart ottivat mallia hänestä.

Wesley Sneijder:
Ihailtavaa miten yrittää säilyttää hyvän ilmapiirin ja ajattelee oikeasti Hollannin maajoukkuetta. Ärähtänyt julkieseti näille ilmapiirin pilaajille.

Arjen Robben:
Ei suoranaisesti ole mitään tehnyt mutta peliesityksistä uhkuu samanlainen "minä teen"



Peli tapahtumat

Ensimmäinen puoliaika oli aivan Saksan juhlaa, se hallitsi selvästi kenttätapahtumia ja Hollanti oli aivan pulassa. Mario Gomez osoittaa jälleen arvonsa, toisin kuin joku Ronaldo tekee maaleja myös maajoukkueessa ja taistelee parhaimman maalintekijän tittelistä näissä kisoissa. 2 maalia ja molemmat alusti nerokkaasti Bastian Schweinsteiger. Hollanti pääsi koettamaan muutaman kerran mutta Neuer oli loistava.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmin mutta Hollannin puolustus oli aivan roskaa, on suoranainen ihme että Saksa ei maaleja enempää tehnyt. Nyt Hollannin pelistä näkyi enemmän se egojen taistelu jossa jokainen vuorotellen yritti laukoa. van Persie lopulta onnistui hienolla osumalla mutta se oli laiha lohtu.

Tops

Bastian Schweinsteiger -  Upea esitys ja nyt voidaan sanoa että hän on jälleen oma itsensä. Hallitsi täysin keskikenttää ja syötti molemmat Gomezin maalit.

Mario Gomez - Näin Super Mario näyttää Löwille kuka kuuluu kärkeen. 2 maalia ja menee maalipörssin johtoon.

Jerome Boateng - Jatkaa loistavia esityksiä. Hollannin hyökkäysongelmat näkyivät hänen puoleisellaan laidalla. Upea blokkaus Sneijderin tappovetoon.

Mats Hummels - Upea esitys, ihan kuin Portugalia vastaan. Esti myös lähes varman maalin liukumisellaan.

Flops

Hollannin joukkue - Surkea esitys, lähes kaikilta, Hollannin mikään osa alue ei ollut kunnossa.


28 kommenttia:

  1. Toivottavasti götze Avauksee pääsee,mukava olisi nähdä loistava nuori lupaus näin kovassa paikassa.mitä veikkaat tulokseksi? Ite 3-2 saksalle jos vaa tulis nopea maali heti alkuun..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näköjään päässyt :( Enään en ehdi veikkaamaan :) mut odotin kyllä että Saksa rökittää kunnolla Hollannin, Hollannin puolustus on vaan niin surkea ja tuskin Hollanti maaleihin pääsee, Saksan puolustus liian kova. Katotaan tuleeko sieltä se Gomezin hattutemppu mistä vähän puhuinkin

      Poista
    2. Joo tosiaa iha umpisurkea toi Hollannin puolustus.Yleensä sit hyväl hyökkäys pelillä on puolustuksen ongelmia paikannu vaa nyt sekää hyökkäys ei ole toiminu ei nii mitenkää..Mut ainaki jännitystä viimeselle alkulohkojen viimesel kierroksel asti riittää.Vaik jos Hollannin peli ei muutu nii kyl Portugaliki tulee kova vastus olemaa ja saattaa Hollanti vaik kaikki pelit hävitä.

      Poista
    3. Sen verra korjata äskeisee kommenttiin et kyllähä tuo pikkuhiljaa näyttäs tuo hollannin hyökkäyspeli et olis rupeemas kulkemaa siihe normaaliin mallii.Jännä loppu tulee:) Kuha ei Saksa liian vaikeeks tätä itellee tee ja rupea liikaa peruuttelemaa ja varmistelemaa ja panikois liikaa..Sillon Hollanti on todella vaarallinen jos peli lähtee kulkemaa ja pääseevät hallitsemaa

      Poista
    4. Kenties kisojen odotetuin ottelu oli yksi kisojen tylsimmistä otteluista (tähän asti). Saksalle ansaittu voitto. Hollanti vääntää Portugalista kahden maalin voiton ja Saksa upottaa Tanskan Kattegatin syvyyksiin. Hollanti jatkoon maalierolla kuittaamaan Venäjälle alppimaissa menetetyn välieräpaikan.

      Poista
    5. Saksa:
      Podolski todella huono, sinne laidalle pitäisi saada joku pelaaja. Ei tainnut yhtään oikeaa tilannetta tulla sieltä laidalta.
      Gomez tyylitteli pari maalia, joskin toinen meni veskan piikkiin. Näillä silti voittoon.
      Yleisesti ottaen Saksalta hyvää peliä.
      Hollanti:
      Epämääräistä räpellystä. Persie mokasi koko matsin missaamalla alun unelmapaikan. Myös puolittainen läpiajo, löysä laukaus metritolkulla maalin ohi. Teki kyllä loppu ajasta maalin, mutta laiha lohtu. Olisi jo aika penkittää mies, täysi floppi. Afellay huono, kaikki syötöt päin p*rsettä. Muutenkin lähes kaikilta vaisua peliä paria väläytystä lukuunottamatta.
      Van der vaart markkinoi itseään pelien ratkaisijana, ei saanut mitään aikaan.

      Poista
    6. Oli kyl pettymys koko ottelu.Saksa pelas vaa peruspelin ilman suurempia hienouksia.Ei toki kyl tarvinnu isompaa vaihdetta etsiäkkää koska Hollannin peli täysi sekaisin lukuunottamatta yhtä 10 minuuttista millo maalin tekivät.Ja turha sillon tietysti liikoja yrittää jos voiton Peruspelillä saa mut on vaa fanina odotukset korkealla Tälläsis matseis:) No mutta pelejä
      On vielä jäljellä vaa varmasti Saksaki viel parasta peliää näyttää ku vastustajat pelaa paremmi..Tuosta Podolskista oon samaa mieltä,ei ole kaveri vakuuttanu.Miksei vaikka Öziliä vois siel kokeilla ja Kroos tai götze toho hyökkääväks keskikentäks..Tai sit joku yllätysveto.Äkkiä vaikuttas kyl et tuo vasen laita just Saksan joukkuees se paikka mihi vähite vaihtoehtoja löytyy ja ehkä sitä kautta se hyökkäykse heikko kohta..Tuosta Hollanistapa tuski tarvii enempää sit sanoakkaa ku mitä mainitsit.Jos Nää Superstarat ei otteita paranna nii tuloksena on lohkon viimene sija 0 pisteellä..Sneijder kuitenki yrittää ees pelata ja onki ollu Hollannin paras.

      Poista
    7. totta, Sneijder ollut molemmissa peleissä Hollannin paras.

      Poista
    8. Podolski olisi jo aika vaihtaa tai edes kokeilla jotain muuta siihen paikkaan.

      Hollannin typerä valtataistelu aiheutti tänkin kisafloppauksen ja tosiaan Sneijder on ainoa joka ajatteli joukkuettaan.

      Poista
  2. Schweinsteigerin syöttöjä en kehuisi nerokkaiksi. Ihan perus kauraa. Ensimmäinen näytti siltä että oli tarkoitettu Mullerille mutta tuli liian eteen. Gomez nappasi sen aika huikeasti mukaansa siitä. Toinen nyt oli ihan puulaakisyöttö. 2 pakin välissä älytön väli. Ei tarvitse olla nero syöttääkseen siihen;) noh ei siinä hyvä esitys kuitenkin ja maalisyöttö on aina maalisyöttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palasi kuitenkin selvästi omalle tasolleen, sillä Hollanti oli aivan sekaisin keskikentällä ja mielestäni jos haluaa voittaa niin keskikenttä pitää saada haltuunsa, kaikki lähtee siitä

      Poista
  3. Kyllä meni arvostus tohon van der Vartiin, vitun persereikä koko äijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika suuret luullot itsestään ja loppujen lopuksi hyvä jos näkyi edes kentällä

      Poista
  4. Lisäätkö Torresin tohon maalipörssiin? Kuitenkin kaksi maalia nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi lisätäkkin ja laittaisinkin mutta ei sitä pysty enää muuttamaan kun jotkut on jo äänestänyt :(
      Oisitko äänestänyt Torresia?

      Poista
    2. Vaikka tuskin hän silti tekisi eniten maaleja turnauksessa, nyt oli kuitenkin vain Irlanti vastassa.

      Poista
    3. Aa :D pistetään ääni sit Gomezille, Torres pysyköön mustana hevosena omissa veikkailuissa :)

      Poista
    4. No ei sitä koskaan tiedä jos Torres innostuisi ja palaisi omalle tasolleen. Katsotaan Kroatiaa vastaan, kyllä tällä esityksellä avauspaikka irtoaa

      Poista
    5. Olen ainoa (tähän asti) joka ei äänestänyt Gomezia. En kai ole niin huono ennustaja? Ääneni sai shakin pelaaja Dzagoev.

      Poista
    6. Oli pakko vaihtaa Gomez Benzemaan, koska Ranska on pelannut vain yhden pelin. Niin hyvä kausi takana, että voi ihan hyvin olla maalipörssin voittaja.

      Poista
    7. - Gomez voittaa kuitenkin, itse uskon että Dzagoev ei tee enää maaliakaan näissä kisoissa vaikka Cechin voittikin shakissa :)

      - Benzema on ollut aika tehoton maajoukkueessa joten vaikea uskoa... Luulen että tekee pari maalia alkulohkossa ja se oli siinä

      Poista
  5. Kyl gomez vie.on nii jäätävän varmassa kunnossa ollu..Ite dzagoevis epäilen sitä ku on venäläinen.Tää ei ole mitää rasismia vaa nii ku Arshavin sano et joukkue voi olla parhaimillaa loistava mut seuraavana päivänä hävitä kelle vaa..Ja tuntuu et se on se pieni ero missä maalikuninkuus ratkeaa näissä kisoissa.Itse sanoin ennen kisoja puoli leikillää et Shevchenko on maalipörssi musta hevonen ja kaverit vaa nauro et ei enää.Mut jos Ukraina jatkaa yhtä pirteästi niinkuin avauspelissä nii kyl mies voi 5-6 maaliaki varsinki jos Ukraina jatkoo pääsee.Kyllähä miehellä on jo liike hidastunu ja muute ikä vähä painaa mut on ne maalintekijän vaistot ja taidot kuitenki nii syvällä et osaa siit paikast sen maalin tehdä jos muut vaa saa paikkoja rakennettua.Ja kyllähä tollanen kotiyleisön tuki Nyt vanhan sotaratsun sytyttää antamaa kaikkensa se on selvä:) Ja vaik ei maaleja tuliskaa nii varmasti jättää itsensä viel kerra fanien sydämmiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gomez on loistava ja uskon vahvasti että hän voittaa, täytyy kuitenkin muistaa että sekin vaikuttaa kuinka pitkälle joukkue pääsee ja esim. Venäjän kohdalla en ole ihan varma mutta Gomez todennäköisesti saa pelata vielä finaaliin saakka. Dzagoev on vähän riski koska on keskikenttäpelaaja, hyökkäävä tosin, niin lento voi loppua lyhyeen. Shevaan en itse usko.

      Poista
  6. Siis en minäkää maalipörssi voittoo usko Shevan kohalla mut yllättävänki monta maalia saattaa tehdä.Mut se riippuu nii paljo siit mihi hurnoksee Ukraina ja Sheva itse pääsee kotiyleIsön edessä.kyllähä tuoho maalipörssi vertailuun pitää tietysti myös nostaa tää Kroatian pelaaja mukaa(jonka nimeä en nyt muista) kuotenki kolme maalia jo ja jos sattus sellane ihme et Espanjalta voiton tai Riittävän tasapelin ottas et jatkoon pääsee nii tiiä mitä viel aikaa saa.Kuitenki iha hyvi pelannut hänki.Ja onhan näissä kisoissa mahdollista että sieltä nousee joku yhden ottelun sankari ja tekee hattutempun yhtee peliin ja lopuissa viel pari maalia ja nousee tätä pörssin kärkeä uhkaamaa.Ainaki Huntelaarilla siihe temppuu potenttiaalia olisi jos Hollannin egot saadaa kuriin ja kaikki pelaa joukkueelle.Mut kyl tällä hetkellä näyttää et Gomez tän kuitenki selvästi viel siit olen samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sheva voi iskeä pari häkkiä Englantia vastaan ja kuten luulen niin Ukraina menee kakkosena jatkoon niin voi iskeä vielä yhden maalin tuli kuka tahansa vastaan. Luulen että hänen lopullinen maalimääränsä on 5. Huntelaar voi tosiaan nousta uhkaamaan kärkisijoja.
      Hauskaa sinänsä että viime kisoissa Villa oli paras 4 osumalla ja nyt jo 3 pelaajalla on 3 osumaa eli paljon on maaleja nähty ja muutenkin vain 3 peliä on päättynyt niin että jompi kumpi joukkue ei päästänyt maalia

      Poista
    2. Nii ja ei Torresta myöskää voi unohtaa jos kuuluisa ketsuppi pullo olis lopultaki auennu.Mut tärkeintä on et kisat viel keske ja tullaa varmasti näkemää paljon paljon hienoja maaleja:) katotaa sit kuka lopulta se pörssi voittaja on

      Poista
    3. Ja kiitos muute loistavasta blogista jossa voi lopultaki jutella hyvästä futiksesta fiksuje ihmisten kanssa:)

      Poista
    4. - Nämä kisat ovat tosiaan hienoimmat mitä muistan, jännittäviä otteluja, tosi tasaisia joukkueita ja paljon maaleja, toivotaan että jatkuu näin

      - Kiitos :)

      Poista