perjantai 1. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Lohko B

Hollanti

Hollanti on todellinen esimerkki siitä miten pieni maa voi olla jalkapallon suurmaa. Hollanti on maailman parhaimpia joukkueita ja on yksi kolmesta ennakkosuosikista. Karsinnat se veti ihan läpihuuto juttuna mutta viime aikoina peli on jonkun verran kärsinyt. Myös joukkueen suurimpien tähtien Robbenin ja Sneijderin ailahteleva vire aiheuttaa päänvaivaa Hollannille. Tämän kauden erinomaisesti pelanneet van Persie ja Huntelaar tuovat kuitenkin tuhovoimaa mutta joukkue tarvitsee silti Robbenia ja Sneijderia. Joukkueen puolustus on myös heikko joten alakerrassa pitää olla tarkkana jos Hollanti haluaa nostaa pokaalin.

Tähtipelaaja: Arjen Robben
Yksi maailman loukkantumisherkimmistä pelaajista, täydessä vireessä taas maailman top3 kamaa. Loukkaantumiset ovat vaivanneet jo useamman vuoden mutta Robben taistelee tiensä aina takaisin. Tämä kausi ei ole sujunut niin hyvin. Robben tiputettiin penkille helmikuussa, oli pitkään loukkaantuneena syyskaudella, hän tappeli Riberyn kanssa, hukkasi 2 todella tärkeää rangaistupotkua ja joutui omien fanien buuattavaksi. Henkisesti ei ole helppoa. Harva tähti on joutunut kokemaan tällaista näin lyhyessä ajassa. Mutta Robben on taistelija, hän voi herätä EM-kisoihin ja jos näin käy kukaan ei pysty pitämään häntä aisoissa. Se erottaa hänet tähtipelaajan valinnassa van Persiesta, Huntelaarista ja Sneijderista, kunnossa Robben on pitelemätön ja voi kantaa oma kätisesti Hollannin mestaruuteen. Hollannin vire on aika pitkälti kiinni tästä vasenjalkaisesta kiiturista.

Läpimurto: Luciano Narsingh
Ehdoton tulevaisuuden tähti pelaaja. Vasta 21 vuotias laitahyökkääjä on teknisesti taitava ja nopea. Pelaa tällä hetkellä Heerenveenissä mutta pelaajan kintereillä on mm. Bayern Munchen. Näin ison siiron aikaan saamiseksi kisojen pitää mennä putkeen. Toisaalta Narsingh saattaa joutua kuluttamaan pitkälti vain pennkkiä pelipaikkansa takia. Narsingh on intialais ja kreolilais taustainen.

Kisojen mahdollisuus
Voitto on ainoa mikä kelpaa näin hyvälle joukkueelle. Vastus on kova mutta Hollanti täydessä iskussa on erittäin vaikea pysäyttää. Välierä paikka tällä hetkellä ei näytä kovin vaikealta. Lohkosta jatkoon ja vastaan tule ennakkoon heikoimmasta Lohko A:sta joku. Ei todellakaan läpihuuto juttu mutta Hollannin tasoinen joukkue selvinnee siitä. Yksi kisojen jännimmistä peleistä pelataan jo lohkoissa kun Saksa ja Hollanti iskevät yhteen.

Portugali

Portugali on joukkue joka vuoden 2006 jälkeen ei ole todellakaan esittänyt mitään huikaisevaa johtuen pitkälti kultaisen sukupolven eläköitymisen takia. Joukkue onnistui sähläämään karsinnatkin ja joutui playoff peleihin ja lohkon voittaja oli Tanska joka ei kuitenkaan ole ylittämätön este. Joukkue jatkoi huonoa virettä Makedoniaa vastaan ystävyysottelussa viime viikolla

Tähtipelaaja: Cristiano Ronaldo
Kuka muukaan se olisi, joukkue lepää täysin Ronaldon harteilla ja se on liian suuri taakka hänellekkin vaikka ehdotonta maailman huippua onkin. Makedonia peli oli yksi osoitus siitä. Yksi asia on todella huolestuttava Portugalin kannalta, se että Ronaldo on täysi arvokisa floppi. Kun joukkueen tähtipelaaja on floppi niin joukkue ei tule menestymään. Lisäksi erittäin raskas kausi Real Madridissa on viennyt voimia. Tähtipelaajaksi valitsin koska ei Portugalissa ole muuta sen tyyppistä pelaajaa joka voi itse ratkaista, lisäksi Ronaldon kohdalla on mahdollista että herää viimein maajoukkueeseen.

Läpimurto: Fabio Coentrao
Kyllä, pelaa Realissa ja saa siellä aika paljonkin peliaikaa mutta ei silti ole ollut kovin vakkuuttava. Suuri hintalappu on myös raskas taakka koska Real odottaa häneltä paljon. Jos säväyttää näissä kisoissa voi kumota kaen kritiikin ja saavuttaa todellisen huippulaitapakin maineen koska sitä hänellä ei vielä ole.

Kisojen mahdollisuus
Heti alkuun voin sanoa että Portugali tuskin jatkaa lohkosta, itse asiassa uskon jopa että Tanskakin pärjää paremmin. Tämä joukkue ei todellakaan ole valmis ja on muutenkin yhden miehen armeija. Ja kun tuo yksi mies saattaa flopata jälleen niin kisoista tulee lähinnä kärsimystä Portugalille. Tilanne olisi sama missä muussa lohkossa tahansa koska kaikki muut joukkueet ovat yhtenäisempiä ja tasapainoisempia kuin Portugali. Tällä taktiikalla ei vain voi pelata. Portugalia ei auta se että se joutui kuoleman lohkoon missä on 2 turnauksen ennakkososikkia.

Tanska

Perinteikäs Tanska joka on myös vuoden 1992 euroopan mestari voitti oman karsinta lohkonsa juuri Portugalin edestä.
Joukkue lähtee erittäin nuorella ryhmällä ja mukana on paljon tulevaisuuden tähtiä. Tanska pelaa tasaista peliä, ei tule paljon notkahduksia mutta ei myöskään mitään huikeaa. Mielenkiintoista on se että entisen tähtipelaajab Schmeichelin poika on mukana joukkueessa.

Tähtipelaaja ja Läpimurto: Christian Eriksen
Aivan loistava pelaaja jolla pllonhallinta ja peliäly on aivan huippuluokkaa. Pelannut hienon kauden Ajaxin kanssa ja siirto isompiin ympyröihin on vain ajan kysymys. Kun katsotaan potentiaalia niin se on samaa tasoa kuin Neymarilla ja Götzellä esimerkiksi. Tanskan selvästi paras pelaaja vaikka onkin Tanskan joukkueen nuorimpia, sen takia jakaa sekä tähtipelaajan ja Läpimurron tittelin. Aivan loistava pelaaja, ei voi muuta sanoa.

Kisojen mahdollisuus
Lohkosta jatkoon pääsy ei olekovin realistista. Jos Portugali on samaa roskaa mitä se on arvokisoissa ollut niin sen se lyö mutta Saksa on aivan ylivoimaisen kova vastusja vaikka Hollantikin pelaisi huonosti niin sekin on liian kova. Tanska lähtee nuorella kokoonpanolla joten eivät tanskalaiset mitään kisavoittoa odotakkaan vaan nuorien pelaajien kehittymistä ja sitten seuraavissa arvokisoissa pärjäämistä.

22 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa, että Tanskan ja erityisesti Eriksenin pelaamista odotan.

    Teetkös muuten kisojen aikana Saksan peleistä ottelu raportit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, Eriksen on tosi mielenkiintoinen pelaaja

      Joka ottelusta tulee raporttia

      Poista
  2. Robben on vähän pliisu, odotan taas pelkkiä leikkauksia keskelle boksin kulmalla ja siitä veto vasurilla. Ei mitään monipuolisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sillä väliä, kun Robben on kunnossa hän on pitelemätön. Onhan se selvä että vastustaja tietää mitä hän aikoo mutta kun Robben on oma itsensä ei kukaan pysty pitelemään häntä vaikka tietääkin mitä hän aikoo.

      Poista
    2. njoo mitä yleensä oon nähny et vastustaja peittää vaan sen vasurin niin Robben jäätyy aivan täysin. Näin siis muutamissa matseissa mitä tässä pariin vuoteen oon saanu katottua. Ei siinä, tosi hyvä laukaus muuten mutta kyllä sitä oikeetaki jalkaa vois joskus reenata ja käyttää:P

      Poista
    3. Tässä huomaa paljon kaverit on seurannut Robbenin peliä. Okei Robben on erittäin ailahtelevainen pelaaja. Parhaimmillaan maailman ehdotonta kärkeä, kestää vertailun Ronaldoon ja muihin, kun taas huonona päivänä täysin huomaamaton ja turhautuu helposti. Tosin nämä päivät ovat yleensä ns. puolikuntoisena ja loukkaantumisen jälkeen peliin palanneena.

      Nyt joku sanoo että "ei voi verrata Ronaldoon kun ei tee läheskään yhtä paljon maaleja" , aivan ei teekkään mutta kaverin pelin hallinta ja dominointi on uskomatonta luokkaa. Nousut laidalta, 1vs1 tilanteissa täysin terveenä jopa maailman paras, sekä erittäin hyvät syötöt ja tappava laukaus. Jos Robbenin laukaus ei mene suoraan maaliin tulee siitä vähintään vaarallinen tilanne tai läheltä piti paikka. Parhaimmillaan ehtii joka paikkaan, rakentaa ja ratkaisee. Ja se lähtönopeus on 100 metrin pikajuoksian luokkaa.

      Kommentoin edelliseen postaukseen ja pakko myös tähän kommentoida, harvoin on kukaan lähes identtisellä linjalla itseni kanssa. Coentraosta täysin samaa mieltä, kallis hintalappu , ajoittain pelaa loistavasti, ajoittain ryssii heikompia vastustajia vastaan. Ratkaisevassa mestareiden liigan matsissa Bayernia vastaan laitettiin penkille vaikka pelasi suurimman osan mestareiden liiga peleistä.

      Itse nostaisin Hollanin joukkueen läpimurtopelaajaksi Luuk de Jongin Narsinghin tilalle. Luultavasti de Jong on Hollannin hyökkäyksen nokkimisjärjestyksessä Narsinghia edellä ja sijoittui eredivisien maalipörssissä toiseksi 25 maalilla ja kaverillä myös ikää 21 vuotta.

      Eriksenistä täysin samaa mieltä, aivan huikea kaveri. Luultavasti Neymarin, Lamelan ja Saksalaisten superjunnujen (Götze, Draxler,Reus) ohella maailman lahjakkain nuori pelaaja. Julkisuudessa legendaariset pelaajat kuten Cruyff ja Klinsmann hehkuttavat Erikseniä kilpaa. Muita mielenkiintoisia Tanskalaispelaajia joita kannattaa seurata on As Roman 23 vuotias puolustaja Simon Kjaer sekä tietysti Nicklas Bendtner jonka on pakko pelata oman tasonsa äärirajoilla jos Tanska mielii jatkoon. Hän kantaa suurimman vastuun maalinteosta, seurajoukkueessa ei ole vakuuttanut mutta maajoukkueessa tasaiseen tahtiin maaleja.

      Poista
    4. Eihän tässä voi olla mistään eri mieltä. Upeaa että joku muukin tajuaa Robbenin arvon kun tämä on kunnossa. Useimmat jalkapallo tietämättömät haukkuvat silloin kun Robben ei pelaa hyvin koska on ollut loukkaantuneena ja unohtavat minkälainen hän oikeasti on.

      Tuosta Luuk de Jongistakin olen samaa mieltä. Mietinkin kumman laittaisin läpimurtopelaajaksi mutta päädyin Narsinghiin. de Jong taitaa tosiaan ollakkin joukkueessa Narsinghin yläpuolella. Bayern on myös hänestäkin kiinnostunut kuten Narsinghista. de Jong sanoikin hiljattain että olisi unelma siirtyä sinne.

      Poista
  3. Hollannin nimeäisin varmaksi jatkoonmenijäksi. Hollanin nelikko van Persie , Huntelaar, de Jong sekä Narsingh viimeistelivät viimekaudella yhteensä 94 maalia, joten tulivoimaa joukkueellaw piisaa. Keskikentän sielu Wesley Sneijder vastaa tarjoilusta ja tarvittaessa viimeistelee myös itse. Toivottavasti van Marwijk tajuaa pitää van der Vaartin penkillä. Robben, Sneijder, Afellay sekä van Bommel ovat kaikki maailmanluokan keskikenttämiehiä. Puolustuksesta kertoo tarvittavasti se että puujalka Boulahrouz otettu joukkueeseen mukaan, sekä ykköspakki luultavasti täysin keskinkertainen Heitinga tai nuori van der Wiel. PSV:n Erik Pietersin poissaolo on kova isku Hollantilaisille.

    Maalissa toivoisin näkeväni Tim Krulin. Loistava kausi Newcastlessa, ehdottomasti valioliigan parhaita veskareita, kun taas Stekelenburg keskinkertainen veskari vaikka johdattikin hollannin MM-kisojen loppuotteluun.

    Portugalin mahdollisuudet täysin Ronaldon niskoilla kuten jo mainittu. Äärimmäisen huono tuuri kun joutuivat tuohon lohkoon. Puolustajat ovat nimettömiä rivipelaajia Coentraoa luukuunottamatta, Pepeä ei tarvitse varmaankaan edes mainita. Keskikentällä Nani on ihan jees kaveri vaikka Manua vihaankin, Meireles pelaa kisoissa yleensä hyvin mutta ei vakuuta, loput onkin jotain Velosoa jne.

    Hyökkäyksessä Ronaldolla järkyttävät paineet niskassa, Postiga antaa tulitukea. Portugalin rosteri paperilla näyttää kelvolliselta, mutta kun heidän pelejään on seurannut niin ei hyvä seuraa kisoissa. Kylmää kyytiä tiedossa jos Paulo Bento syötä joukkuelleen tässä viikon aikana jotain taikalientä millä saa joukkueen yhteispelin toimimaan. "Ronaldo hoitaa kaiken" taktiikka on eliminoitu Saksan ja Hollannin puolustavan keskikentän sekä pakkien toimesta.

    Tanskan mahdollisuudet ovat pienet mutta tietysti yllätysmomentti kytee. Joukkue on erittäin tiivis, sekä pelaa hyvin yhteen. Maalivahtipeli on luultavasti kisojen heikointa, joten hyökkäyksen on toimittava. Erikseniltä odotetaan paljon kisoissa , ja hän toimiikin Tanskan jengin keulakuvana samoin kun Zlatan Ruotsin tai Ronaldo Portugalin. Valitettavasti Daniel Agger on Tanskan puolustuksen sielu joka valitettavasti näkyy tuloksissa. Onnistunut tuhoamaan Liverpoolin puolustuspelin, katsotaan monestikko verkko heiluu alkusarjassa.

    VastaaPoista
  4. Ja Saksan maajoukkueen fanina pakko vielä hehkuttaa joukkuetta. Saksa pelannut viimevuosina kisoissa aina loistavasti vaikka puolustuksessa ollut puujalkoja kuten Metzelder, Friedrich ja Mertesacker, nyt sielä on Hummelsia, Boatengia ja Badstuberia jotka ovat nuoria mutta äärimmäisen kovissa liemissä keitetttyjä pelureita, ehdotonta maailman puolustuskärkeä.

    Özil oli huikea jo viime MM-kisoissa Khediran kanssa, nyt entistä kokeneempi ja taitavampi. Gomez löytänyt käsittämättömän vireen, Klose maajoukkueessa erittäin kova, Laziossakin tullut onnistumisia. Podolski pelasi hyvän kauden läpimädässä Kölnissä, Müller on erittäin kova vaikka jäikin vähemmälle vastuulle Bayernissa, superjunnu Schürrlen voi heittää mihin tahansa matsiin kentälle ja pystyy tekemään maaleja.

    Keskikentällä taituroivat Marco"Rolls"Reus , timantinkova Bastian Schweinsteiger, jolla varmasti erittäin kova menestyksennälkä Mestareidenliigan finaalitappion, ja epäonnistuneen rankkarin jälkeen. Toni Kroos pelasi fantastisen kauden, samoin Mario Götze.

    Neuer maailman paras maalivahti, sekä Joachim Löw kenties paras valmentaja Mourinhon ja Guardiolan ohella. Kisoissa Saksa on aina Saksa, näissä kisoissa potentiaalisin kokoonpano vuosiin joten Euroopan mestaruus ei ole todellakaan utopiaa. Joko vihdoin !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisätietoa Götzen Fantastisesta kaudesta?

      Poista
    2. Eipä tuohon ole mitään lisättävää, sen verran hyvää tekstiä on

      Poista
    3. Fantastinen kausi oli hieman kärjistetty esimerkki, mutta jos kaveri valitaan 19 vuotiaana Saksan kivikovaan maajoukkueeseen, sekä Dortmundin keskikentän sieluna johdattaa joukkueensa bundesliigan mestariksi, ei voida puhua ainakaan huonosta kaudesta ? edelleen korostan tuota ikää, monelle tuon ikäiselle pelkkä säännöllinen peliaika bundesliigassa olisi fantastinen kausi.

      Poista
    4. Toki viime kausi Götzellä oli se parempi ja se läpimurto maailman tietoisuuteen mutta ei tämäkään kausi ollut huono ja täytyy muistaa että hän oli kauan loukkaantuneena.

      Poista
  5. Hollanin nelikko van Persie , Huntelaar, de Jong sekä Narsingh viimeistelivät viimekaudella yhteensä 94 maalia

    Eipä liity tää varsinaisesti tähän mutta sanonpa kuiteski.
    Kun katsoo nimiä tuossa lauseessa niin messin 73maalia tuntuvat vielä uskamattomammilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin se korostaa Messin hyvyyttä mutta täytyy muistaa että van Persie ja Huntelaar pelaavat paljon kovemmissa liigoissa.

      Poista
    2. Joo Joo mutta kun "tavallinen" "fani" katsoo vain numeroita niin onko ihme että messiä hehkutetaan jopa liikaa jos mahdollista.

      Poista
    3. Tietenkin täytyy osata myös katsoa peliesitystä mutta kun maailma on täynnä Messi ja Ronaldo gloryhunttereja niin hehkutus nousee yli.

      Poista
    4. enemmän on tullut katsottua pelejä, kuin tilastoja. Kaksikko Iniesta & Messi on vaan niin maagisia. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, kun niillä kavereilla on pallo.
      Espanjan ja Kiinan harkkamatsi, Iniestalta taas aivan maaginen suoritus boksissa. Pyöritteli 4? ukkoa, lopulta parilla nätillä kosketuksella vetopaikka ja ylärima. Ois ollut aika herkullinen jos ois painunut ylänurkkaan, toisaalta oliko nyt vielä herkullisempi kun tärähti rimaan... Pienestä se on kiinni.

      Poista
  6. Laitanpa tähän vaan että kirjoitus on täynnä kirjoitusvirheitä kiireen ja iPadin takia. En noin huonosti muuten kirjoita

    VastaaPoista
  7. Mielenkiinnolla odottelen uusia postauksia sekä ottelu-analyysejä jota varmaankin tulee enemmän kun kisat alkaa ! erittäin hyvä blogi

    VastaaPoista