tiistai 5. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Lohko C

Espanja

Hallitseva MM- ja EM-mestari on jälleen yksi ennakkosuosikeista. Vaikka Real Madridin ja Barcelonan peliä pidetään viihdyttävänä niin se ei ole tarttunut maajoukkueeseen. Espanjan peli ei todellakaan kovinkaan viihdyttävää mutta se on silti tehokas tappaja. MM-kisojen pudotuspeleissä Espanja voitti joka pelin 1-0, kertoo tietynlaisesta nyhjäämisestä mutta myös tehokkuudesta. Espanjan selvästi heikoin alue on hyökkäys David Villan poissaolon takia. Torres on aivan varjo itsestään, Negredo ei ole säväyttänyt harjoitusmatseissa, ja Llorente on melko hyvä mutta ei välttämättä sovellu pelitaktiikkaan.

Tähtipelaaja: Iker Casillas
Espanjan ja Real Madridin kapteeni on maailman parhaimpia maalivahteja ja joukkueensa esikuva. Vaikkakin tällä kaudella on ollut ihan vähän haparointia niin espanjalaiset luottavt häneen täysin. Hän oli suurin syy siihen että Espanja ei päästänyt maaleja MM-kisojen pudotuspeleissä ja monet varmaan muistavat miten hän torjui Robbenin läpiajon finaalissa. Joukkueen ailahteleva puolustus tarvitsee häntä.

Läpimurto: Javi Martinez
Bilbaon keskikenttäpelaaja pelasi erinomaisen kauden, johdatti joukkueensa Europa League finaaliin. Martinez on erittäin vahvasti liitetty Bayerniin ja myös Barcelonaan mutta Bayern johtaa kisaa tällä hetkellä. Jopa ilman hyvää esiintymistä kisoissa Martinez siirtyy todennäköisesti jompaan kumpaan mutta hyvä esitys nostaisi hänen arvoaan ja hän saisi maailmanluokan pelaajan aseman. Martinezin pitäisi ehdottomasti olla avauksessa Busquetsin tilalla mutta kun Busquets on nuoleskellut del Bosqueta niin avauspaikka on epätodennäköistä Martinezille.

Kisojen mahdollisuus
Voitto on ehdoton tavoite Espanjalle ja siitä se tulee myös taistelemaan. Lohkosta jatkoon tuntuu tällä hetkellä olevan ihan läpihuutijuttu mutta Kroatia ja Italia voivat yllättää. Saksa vaikuttaa kuitenkan paljon kovemmalta kuin Espanja joten sillä riittää vielä töitä jos se haluaa voittaa kisat.

Italia

Italia on vain varjo entisestään. Se ei pärjää enää kentällä ja pelaajamateriaalin taso laskee koko ajan. Kaukana ovat Maldinin päivät. Tappio Venäjälle 3-0 kertoo kaiken olennaisen nykytilaanteesta Italiassa. Myös sopupeliskandaali ja Italian neljännen Champions League paikan menettäminen kertoo Italian nykyisestä jalkapallotilanteesta.

Tähtipelaaja: Mario Balotelli
Cityn lahjakkuus on uskomaton persoona hyvässä ja pahassa. Parhaimmillaan uskomaton, turhautuneenna tekee typeryyksiä ja pelaa surkeasti. On ehtinyt uhata jo poistua kentältä jos kuulee rasistisia huutoja. Jos pelaa kisat hyvin niin hän voi johdattaa Italian pitkälle.

Läpimurto: Angelo Ogbonna
Erinomainen pakki joka on nopea ja hyvä pallolla. On isokokoinen, erittäin vahva ja hyvä ilmassa. Pelaa Torinossa joka oli viime vuonna Serie B:ssä mutta tuntuu oudolta jos hän ei siirry isompiin ympyröihin, esim. Milan on hänen perässään. Mielestäni kuuluisi ehdottomasti avaukseen.

Kisojen mahdollisuus
Italian voitto ei tunnu kovin todennäköiseltä mutta se on silti maa joka voi yllättää joten sitä ei kannata jättää pois laskuista. Lohkosta jatkoon pääseminen voi tuottaa vaikeuksia koska Kroatia on melko hyvä joukkue. Italia lähtee kisoihin joukkueella joka voi olla vähän tuntematon ns. tavalliselle urheuilufanille.

Irlanti

Lähtee kisoihin selvästi huonoimman joukkueen tittelin kanssa mutta kuten tiedetään näissä kisoissa ei pelaa huonoja joukkueita, Irlanti on vaan huonoin näissä kisoissa. Joukkue koostuu lähes poikkeuksetta Englannin liigoissa pelaavista pelaajista. Karsinnoissa joukkue sai melko helpon lohkon, tuli toiseksi ja kohtasi Viron jonka se murskasi yhteismaalein 5-1.

Tähtipelaaja: Robbie Keane
Joukkueen nimekkäin ja paras pelaaja, oli myös ihan tähtipelaaja euroopan laajuisesti mutta lähti Yhdysvaltoihin melko nuorella iällä, hän lähti sinne 29 vuotiaana eli uransa parhaimpina vuosina. On melko nopea ja vahva hyökkääjä, toimii myös joukkueen kapteenina. Irlanti tukeutuu maalinteossa pitkälti häneen.

Läpimurto: Aiden McGeady
McGeady oli yhtenä aikana erittäin lupaava pelaaja mutta jokin meni vikaan eikä hän onnistunut vastaamaan odotuksia. Hän pelasi tuolloin Celticissä ja sen jälkeen on pelannut Spartakissa. Spartakissa hän on taas parantanut huomattavasti. Nämä kisat ovat hänen kannaltaan tärkeat, ne ovat viimeiset joissa hän voi vakuuttaa jonkun suurseuran, hän on kuitenkin jo 26 vuotias.

Kisojen mahdollisuus
Kisat loppuvat mitä todennäköisimmin alkulohkoon, Espanja on aivan liian kova, Italia myös huonosta vireestä huolimatta ja Kroatikin on vahva joukkue. Olisi toki mielenkiintoista nähdä pudotuspeleissä Irlanti-Englanti ottelu mutta Irlanti tuskin pääsee sinne ja Englanninkin mahdollisuudet ovat huonot.

Kroatia

Tyypillinen jugoslaavimaa joka pelaa fyysistä, vahvaa ja agresiivista peliä. Jäi karsinnoissa Kreikan taakse ja kohtasi Turkin jonka se voitti. Edellisissä kisoissa pelasi hienoa ja viihdyttävää peliä ja oli lähellä päästä välieriin. Kisat ovat päävalmentaja Slaven Bilicin viimeiset Kroatian peräsimessä.

Tähtipelaaja: Luka Modric
Tottenhamin keskikenttäpelaaja joka on ihan yleisesti luokiteltu tähdeksi. Erittäin taitava pallolla ja antaa erinomaisia syöttöjä, samantapainen pelaaja kuin Mesut Özil. Ihme että ei ole isompiin seuroihin vielä siirtynyt mutta todennäköisesti se tapahtuu pian, ehkä jopa tänä vuonna koska Tottenham ei päässyt Champions Leagueen. On selvä joukkueensa johtaja, vaikkakin maajoukkue esitykset eivät ole olleet mitään parasta.

Läpimurto: Ivan Perisic
Dortmundin nuorukainen joka on pelannut erinomaisesti tällä kaudella voi iskeä itsensä läpi näissä kisoissa. Pelitaidoiltaan kuuluisi ehdottomasti avaukseen mutta perinteisemmät pelaajat saattavat viedä avauspaikan häneltä. Seuraamisen arvoinen pelaaja.

Kisojen mahdollisuus
Balkanin alueen maajoukkueet ovat aina vaarallisia ja hyviä vaikka joillakin ei olisi hyviä pelaajia. Niitä ei kannata jättää laskuista pois. Kroatian jatkopaikka on ihan realistinen ja se taistelee siitä Italian kanssa. Hyvällä pelillä tie voi viedä aina finaaliin saakka.

13 kommenttia:

  1. Itse nostaisin Irlanninlta esiin James McCleanin. Vahva laidanrynnistäjä, josta tulee Gareth Bale mieleen. Pelasi hyvän kauden Sunderlandissa ja ikää vasta 23 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä, jos haluaa nostaa esiin jonkun nuoremman pelaajan, pelasi tosiaan hyvän kauden. Maaotteluja vasta 1 pelattuna

      Poista
  2. Espanja-Italia 2-0
    Irlanti-Kroatia 1-2

    Italia-Kroatia 1-1
    Espanja-Irlanti 1-0

    Kroatia-Espanja 2-2
    Italia-Irlanti 2-0

    Espanja 7
    Kroatia 5
    Italia 4
    Irlanti 0

    Lienen väärässä mutta yrittänyttä ei laiteta

    VastaaPoista
  3. OK kiva blogi. Yritä edes noiden kijroitusvihreiden kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jotkut virheet menevät tosin sen piikkiin että olen kreikkalainen.

      Poista
  4. Eipä juuri lisättävää. Irlanti selvästi kisojen heikoin jengi, ei mitään asiaa jatkoon. Aiden McGeady on mielenkiintoinen pelaaja mm. 16 vuotiaana sponsorisopimus Adidaksen kanssa ja kaveria pidettiin yleisesti brittiensaarten lahjakkaimpana tulevaisuuden lupauksena. Hyytynyt kuitenkin odotuksiin nähden mutta potentiaalia riittää, 9,6 miljoonan euron hintalappu teki hänestä kalleimman skottiliigasta myydyn pelaajan. Shay Given on kehäraakki mutta osoittanut voivansa torjua hyvin koviakin maita vastaan, sekä legendaarinen Robbie Keane joka aikoinaan teki maaleja ja näytti pystyvänsä yhä samaan.

    Kroatian selkeä ykköspelaaja tietenkin Luca Modric, briteissä hänen arvostuksensa on huikealla tasolla. Lähes kaikki suurseurat valioliigassa hänen perässään, eikä ihme. Ainoa Kroatian jengissä jonka status voidaan luokitella tähtipelaajaksi. Itse olisin valinnut läpimurtopelaajaksi joka Nikica Jelavicin, uskomaton loppukausi Evertonissa. Mutta myös Perisic on erittäin mielenkiintoinen.

    Italian Juventuspainotteinen puolustus on kovaa luokkaa, mutta maajoukkuepeleissä se ei ole silti toiminut. Buffon edelleen maailman huippuja, keskikentällä Marchisio varmaan kovimman profiilin pelaaja. De Rossi keskinkertainen. Hyökkäyksessä ylivoimaisesti kisojen oikukkain diivakaksikko Balotelli ja Cassano. Toki molemmat hyvänä päivänä maailman huippuja, Balotellin lahjat toki tiedetään mutta kaikki on kiinni päivästä ja mielialasta. Di Natale takoo maaleja Serie A:ssa joten miksei kisoissakin jos saa mahdollisuuden. Toivon että Italia ei pääse lohkosta jatkoon

    Espanja on Espanja, ei pahemmin lisättävää. Luultavasti pelaa taas finaalissa mikäli hyökkäyspäässä tulee ne tarvittavat onnistumiset, keskikenttä ja puolustus Casillasia unohtamatta on sitä luokkaa että vain ongelmat hyökkäyksessä voi estää Espanjaa näissä kisoissa. Läpimurtopelaajaa lähtisin itsekkin hakemaan kaksikosta Martinez / Jordi Alba. Todennäköisesti kuitenkin Martinez jää vähemmälle peliajalle

    VastaaPoista
  5. Joo, MArtinez kärsii selvästi pelipaikkansa takia, ALban kohdalla ei ole melkein muutakaan mahdollisuutta kuin laittaa hänet kentälle, ei siinä mitään, hyvä pelaaja hän on. Uskon että Espanja menee aina finaaliin saakka mutta Saksa on silti kovempi, se olisi kyllä hieno finaali, siinä pelaisi omasta mielestäni 2 maailman parasta joukkuetta. Luulern että Hollannilla ei ole saumoja näitä kahta vastaan

    VastaaPoista
  6. Tämä on täysin offtopic juttu, mutta onko kukaan kiinnittänyt huomiota Belgian maajoukkueeseen ? Järkyttävä potentiaali. Joukkue jo tuollaisenaan euroopan ehdottomasti kovimpia materiaaliltaan, suuri sääli etteivät päässeet kisoihin ! Uskallan väittää että 5 vuoden sisällä tulee olemaan varmasti jopa Hollannin tasolla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näinhän se on. Hyviä nuoria pelaajia tosiaan tulollaan. Mielenkiinnolla sitten mm-karsintoja seuraamaan.

      Poista
    2. Itsekin olen miettinyt ihan samaa, kiva kun joku muukin on huomannut sen.

      Lukaku
      Mirallas
      Hazard
      Kompany
      Vermaelen
      Witsel
      Fellaini
      Defour

      Siinä on nyt muutama pelaaja, parin vuoden päästä Belgia on kyllä varmaan yksi parhaimmista Euroopassa

      Poista
    3. toisaalta eipä niitä pelejä pelkällä materiaalilla voiteta. Pelisysteemi yms yms..

      Poista
    4. Näin on, esim. Hazard on selittänyt miksei pärjää maajoukkueessa sillä että taktiikka ei sovi hänelle

      Poista