lauantai 9. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Lohko D

Ranska

Ranskan sekoillut 2010 MM-kisoissa muistavat kaikki. Onneksi tuo aika on ohi ja Domenech on korvattu Blancilla joka ensimmäisissä otteluissa sai paljon kritiikkiä mutta suunta on muuttunut ja Ranskalla on 21 ottelun pituinen tappioton putki. Ranska lähtee pitkästä aikaa kisoihin yhtenä suosikeista ja voitto ei ole epärealistista, Ranskalla on erinomainen kokoonpano ja yksi kisojen parhaiten yhteen pelaavista pareista eli Franck Ribery ja Karim Benzema. Tätä kaksikko jokaisen joukkueen täytyy vahtia todella tarkasti. Melkein voi sanoa että Ranskan kisamenestys lepää aika pitkälti näiden kahden varassa.

Tähtipelaaja: Franck Ribery
Todella nopea, pallon kanssa aivan mahtava ja syöttöpeli loistavaa. Riberyn edellinen kausi oli keskinkertainen ja sitä edellinen todellinen katastrofi. Tämä kausi palautti hänet kuitenkin takaisin huipulle. Loistava kausi  Bayernissa ja nyt hvän vireen jatkuminen maaotteluissa nostavat hänet tärkeimmäksi pelaajaksi Ranskalle. Eteenkin yhteispeli Benzeman kanssa on kaunista katsottavaa.

Läpimurto: Yann M`Vila
Puolustava keskikenttäpelaaja on lyönyt itsensä läpi tällä kaudella Rennes:ssä ja siirto isompaan seuraan odottaa, riippumatta kisojen näytöistä. Tosin, hyvät näytöt kisoissa nostaisivat hänet suuren yleisön tietoisuuteen. Vahva ja väsymätön pelaaja.

Kisojen mahdollisuus:
Ranska selvittänee lohkonsa ja uskon että ykkösenä jolloin se välttää todennäköisesti Espanjan. Ranskan tie välierään on aika mahdollinen ja hyvässä kunnossa Ranska on vaara kenelle tahansa. Ranskan huolet ovat puolustuksessa. Jos Evra pääsee avaukseen niin Ranskalla on paljon ongelmia. Yliarvostettu pelaaja ja pelasi vielä surkean kaudenkin ja onnistui vielä sähläämän 2 maalia Islannille. Samoin Mexesin kunto on huono ja varamies Koscielny ei päätä huimaa.

Englanti

Englanti on jostain syystä aina kisojen suosikkeja. Menee englannin median naurettavan hypetyksen piikkiin. Englanti on keskivertotasoinen joukkue Euroopassa ja siltä kisojen voittaminen on epärealistista, pelaajisto on keskinkertaista ja harva valmentaja valmentaa kovin pitkään. Lisäksi harva englantilainen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin, 80 % englantilaisista uskoo Englannin floppaavaan nämäkin kisat. Mutta kuten kaikkia joukkueita EM-kisoissa, niin myös Englantia ei kannata aliarvioida.

Tähtipelaaja: Wayne Rooney
Englannin oikeastaan ainoa tähtipelaaja on iso menetys Englannille kahdessa ensimmäisessä pelissä sillä niissä ratkaistaan todennäköisesti sen jatkomahdollisuudet. Rooneyn loistava yksilötaito on pitänyt Unitedia yllä ja United on riippuvainen Rooneysta. Rooney tekee paljon töitä, puolustaa, omistaa hyvän vedon, on fyysinen pelaaja ja syötötkin ovat tarkkoja.

Läpimurto: Alex Oxlade Chamberlain
Pitkästä aikaa englantilainen nuorukainen josta voi oikeasta tulla jotakin. Chamberlainilla on paljon potentiaalia ja tällä kaudella hän on väläytellyt sitä. Hänen kannattaa pysyä vielä Arsenalissa muutaman vuoden ennen kuin siirtyy isompiin seuroihin ettei hänellä käy samalla tavalla kuin monelle muulle nuorelle, eli siirtyy suurseuraan liian aikaisin. Näissä kisoissa hän voi väläytellä tasoaan. On nopea ja teknisesti taitava.

Kisojen mahdollisuus
Nyt edes englannin media ei usko Englannin mahdollisuuksiin joten tie tyssää todennäköisesti lohkoon. Ranska on aivan liian kova, Ukraina on kisaisäntä ja Ruotsia se ei ole pystynyt voittamaan vuosikymmeniin. Uusi valmentaja ehtinyt olla vaan  muutaman kuukauden, silloin tuskin tulee hyvää jälkeäl.

Ukraina

Ukraina on ehkä yllättäen vasta ensimmäistä kertaa kisoissa ja pääsi näihinkin kisoihin järjestäjän roolissa. Siitä huolimatta kyseessä on vahva joukkue ja todellinen uhka. Joukkueella on ollut ja on tähtipelaajia kuten Blokhin, Shevchenko ja Tymoschuk. Joukkueella on kuitenkin vakavia ongelmia sillä lähes koko joukkue on saanut pahan ruokamyrkytyksen, eikä ensimmäisen pelin luovutus ole epätodennäköistä.

Tähtipelaaja: Anatoliy Tymoschuk
Tymoschuk on Ukrainan ainoa pelaaja joka edustaa todellista huippuseuraa. Ollut Bayernissa jo 3 kautta ja ennen sitä voitti Zenitissä Uefa Cupin. Ukrainan kansa äänesti hänet kaikkien aikojen parhaimmaksi Ukrainalaiseksi jalkapalloiliaksi ja on todellinen kotiyleisön suosikki. Rooli Bayernissa on taustatuki ja kokeneena pelaajana tuoda varmuutta peliin. Taklaukset huippuluokkaa ja laukaukset erinomaisia.

Läpimurto: Andriy Yarmolenko
Dynamo Kiovan hyökkääjä tuo nuorta voimaa Ukrainan vanhaan hyökkäykseen. Tulevaisuudessa saa varmaan avauspaikankin jollei jo näissä kisoissa. Ac Milan on hänen perässään Shevchenkon suosituksen takia ja mikä olisi parempaa kuin vakuuttaa Milan näissä kisoissa.

Kisojen mahdollisuus
Mahdollisuus päästä lohkosta jatkoon on melko suuri, itse pidän Ukrainaa parempana kuin Ruotsi ja Englanti. Tuskin kuitenkaan väliereihin menee.

Ruotsi

Ruotsi on vakiojoukkue arvokisoissa mutta menestystä ei kuitenkaan tule. Joukkue on kuitenkin aina jollain tavalla uhka vaikka ei suosikki olekkaan. Se voi aina yllättää ja se on aina jonkinlainen näkymätön musta hevonen. Joukkue pelaa paljon Ibrahimovicin kautta hyökkäyksessä ja puolustuksessa johtoa pitää kokenut Olof  Mellberg.

Tähtipelaaja: Zlatan Ibrahimovic
Kuka muukaan? Ibrahimovic on maailman eliittiä ja on jälleen yksi kisojen seuratuimmista pelaajista. Mahtava pelaaja jonka mikä tahansa joukkue haluaisi. Vahvimpia pelaajia, laukaus erittöin kova, tekniikkakin löytyy ja peliäly on loistava. Ruotsi on Portugalin kanssa samanlainen siinä että se nojaa yhteen pelaajaan. Ruotsin pärjääminen kisoissa on pitkälti kiinni hänestä.

Läpimurto: Martin Olsson
Blackburnin puolustaja. laitapakki, joka on pienikokoinen ja vikkelä  ja osaa syötellä hyvin. Siirtyy ehkä Stokeen mutta taso riittäisi paljon kovemmalle, ihme oikeastaan että on menossa sen tasoiseen seuraan. Nämä kisat saattavat olla todella tärkeät sillä hyvillä peleillä Stoken tarjoukset vaihtuvat isompiin.

Kisojen mahdollisuus
Pienellä tuurilla ja hyvällä pelillä Ruotsi voi päästä lohkosta jatkoon, tuskin se kuitenkaan kisojen voittoa lähtee metsästämään. Jos se pääsisi lohkosta jatkoon se kohtaisi todennäköisesti Espanjan eli tie tyssäisi siihen.

4 kommenttia:

  1. Itse veikkaan, että Ruotsille tulee totaalinen maha lasku.

    Ranskan avain pelaajaksi itse nostaisin Benzeman, mutta taitaa olla makua asia. Voittamalla lohkon Ranska kohtaisi sitten semifinaalissa Saksan (kun Saksa voittaa lohkonsa). Tämä olisi harmi, kun haluaisin nähdä nämä kaksi joukkuetta finaalissa. Mutta ei Ranskalla tässä muuta mahdollisuutta ole kuin voittaa lohko.

    Itsellä tuli tällänen uusi mielenkiinto ranskalais pelaajia ja joukkueita kohtaan tällä kaudella. Joten kisoissa maajoukkueelle menestystä toivon.

    VastaaPoista
  2. Ei yllättäisi

    Halusin laittaa parin Benzema-Ribery tähtipelaajaksi mutta pidin linjasta kiinni ja laitoin vain yhden pelaajan. Yritin kyllä korostaa myös Benzeman tärkeyttä. Ranska olis ollu kyllä kiva nähdä finaalissa mutta se ei näytä todennäköiseltä

    Ranskalta tulossa paljon hyviä pelaajia ja jotenkin Ranska on taas mielenkiintoinen, olet oikeassa

    VastaaPoista
  3. Täydellistä tekstiä !! Ribery ainoa oikea valinta tähtipelaajaksi tämän kauden jälkeen, aivan uskomaton pelaaja sekä ehdottamasti yksi maailman parhaista. Benzema on myös fantastinen hyökkääjä, mutta tuhlailee todella paljon paikkoja. Vaikka teki hyvän maalimäärän La Ligassa, silti ryssi paljon avopaikkoja. Tosin syrjäytti Higuainin Realin hyökkäyksessä joten erittäin hyvä pelaaja.

    Englanti ei tule menestymään tuolla nipulla kuten sanoit, Rooney ainoa todellinen supertähti joukkueessa. Itse tosin olen jo vuosia fanittanut Steven Gerrardia joka on loistava pelaaja mutta fakta on että vuodet sekä loukkaantumiset vieneet sen parhaan terän hänestä vaikka edelleenkin on maailmanluokan pelaaja. Oxlade Chamberlain sekä Phil Jones kamppailevat tiukkaan läpimurrosta.

    Yarmolenkolla hyvä paikka osoittaa suurseuroille että hänessä on potentiaalia. Luultavasti avauskokoonpanon miehiä. Tymoschukilla iso vastuu ja kokemuksellaan sekä profiilillaan johtaa Ukrainan toivottavasti yllätykseen kotikisoissa, vaikka itse uskon että lento katkeaa alkulohkoon.

    Ruotsin onni että Zlatan pyörsi päätöksensä lopettaa maajoukkue uransa. Erik Hamrenilla ei todellakaan ole hyökkäyksessä mitään dilemmaa varsinkaan kun erinomaisen kauden Feyenoordissa pelannut Guidetti on sivussa. Itse syntyperäisenä Ruotsalaisena ja sielä kasvaneena tiedän muiden Ruotsalaisten tavoin Zlatanin arvon, toki sama olisi lähes mille tahansa joukkueelle. Olsson hyvä laitapakki jolla on mahdollisuus vakuuttaa yleisö ennakkoluulottomilla nousuilla, hyvillä keskityspalloilla sekä tietysti puolustuspään pelaamisella, että kaveri saisi siirron jonnekkin muualle kun ajokoira Stokeen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mahtavaa tekstiä tulee sieltäkin, olen joka asiasta samaa mieltä.

      Poista