maanantai 2. heinäkuuta 2012

EURO 2012: Espanja 4-0 Italia

EM-kisojen ennätys rikottiin. Tai oikeastaan aika moni sellainen. Espanja on ensimäinen joukkue joka voittaa kaksi EM-kisaa peräkkäin. Se löi taululle rumimmat lukemat mitä finaaleissa on nähty ikinä. Se päästi vähiten maaleja kaikista voittajista. Torres oli vähiten minuutteja pelannut kisojen maalipörssin voittaja. Espanja päätti kisat arvolleen sopivalla tavalla. Mikä muu löisi epäilijöille ja kritisoijille luun kurkkuun yhtä vahvasti kuin iskemällä 4 maalia finaalissa. Ja nyt ei eletä 50- ja 60-lukuja millloin tuo ei ollut vielä niin erikoista.

Espanja päätti kisat kiteyttämällä sen pelityylin finaaliin. Sen ei tarvinnut pelata täysillä, se painoi höyryä alussa sai maalin ja aloitti nopeuden vähentämisen. Se jätti itsensä jollain mystisellä ja jännittävällä tavalla arvoitukseksi. Mihin tästä joukkueesta oikeasti on? Espanja herättää vastustajissaan kauhua juuri tällä tavalla, kukaan ei tiedä mihin se pystyy. Se on kutkuttavan jännittävää mutta muiden joukkueiden fanit ovat peloissaan. Espanjaa ei tunnu juuri kukaan pystyvän lyömään. Sen valtakausi pääsee nyt historiaan, merkittävämpänä sellaisena.

Italian esitys oli huono mutta parempaakaan se ei pystynyt tai olisi pystynyt. Sen puolustus ei näköjään ole tarpeeksi hyvä mennäkseen loppuun saakka. Italia varmaan kaipaa niitä aikoja kun puolustuksessa oli vielä Zambrotta, Maldini, Nesta ja Cannavaro. Nykyisen puolustuksen ainoa tähti on Chiellini. 2 ensimmäistä maalia meni täysin puolustuksen piikkiin. Ensimmäisessä maalissa Chiellini roikkui hyvin Fabregasin kannoilla mutta tämä sai keskitettyä Silvalle joka puski pallon maaliin. Ongelma oli se että kukaan ei vartioinut Silvaa, erittäin huonoa puolustamista. Toinen maali oli täys-munaus Italialta, Jordi Alba lähtee juoksemaan kuin raketti omalta puoliskoltaan mutta kukaan Italialainen ei päätä vahtia häntä. Ja nyt ei ollut kyse siitä että tämä tuli jotenkin yllätyksenä, täytyy olla sokea jos ei näe noin näkyvää juoksua omalta alueltaan.

Italian ongelma oli myös se että kun se sai pallon niin ainoastaan Montolivo ja Pirlo pystyivät pitämään sen ja rakentamaan edes jotakin. Kun pallo ajautui Cassanolle tai Marchisiolle niin nämä sutaisivat pallon vaan jonnekkin. Italia oli surkea pallon kanssa, Espanja taas maailman paras ja se näkyi.

Tops

Fernando Torres -  Maali ja syöttö vartissa

Jordi Alba - Maailman paras vasenlaitapakki näytti osaamistaan

Xavi - 2 nerokasta maalisyöttöä

Iker Casillas - Torjui mahtavasti Italian yritykset

Flops

Italia - Umpisurkea esitys ja yksi naurettavimmista esityksistä finaaleissa ikinä

27 kommenttia:

  1. Vaik espanja tajuttoma ylivoimainen oliki nii kyl Italian taso oli yleensäki paljon huonompi kuin Saksaa vastaa.Tiiä sit mikä oli mut ei mitää pois Espanjalta.Pakko myöntää et on se maailman paras joukkue.Tähä asti se ei ole oikei omaa silmää viihdyttävää ollu mut kyl toi finaali näytti sen miks sitä nii monet kehuu ja pakko myöntää et pirun kaunista se oli.Taidetta jalkapallo kentällä..Et paras todellaki voitti:) Harmi kyl ku kisat loppu.Oli paljon loistavia matseja joita olis pitempäänki voinu katsoa.Mut no äkkiähä ne seuraavat jo tulee,ja jospa siel taas se oma vanha suosikki olisi mukana isompiaan kiusaamas:) Mitäs muute vieläkö Blogi jatkuu uusil aiheilla vai lopetteletko tän kirjottamise?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi tuli mieleen ku olin kirjoittanu ton et eihä olympilaisiin ol ku kuukausi ja onhan futista sielläki seurattavaksi eli ei hätiä mitiä:) Vaik ei ne tasoltaan nii kovat Kisat välttämät ole mut varmasti jännejä pelejä ja loistavia nuoria pelaajia siellä näkee,joiden joukossa varmasti muutama tulevaisuuden tähtipelaajakin.

      Poista
    2. Italia pelasi selvästi paremmin Saksaa vastaan, siitä huolimatta Espanja ansaitsee täyden tunnustuksen. Ja vaikka en Espanjasta liiemmin tykkää, niin pakko on myöntää että se on paras tällä hetkellä.

      Jos tarkoitat loppu kesää niin en lopeta. Paljon tulee harjoitusotteluja, siirtoja ja sitten on vielä Olympialaiset mitä itse odotan suurella mielenkiinnolla. Ja sitten näiden jälkeen alkaa rumba jälleen kun sarjat alkavat.

      Olympialaiset ovat todella mielenkiintoiset. Kisoissa pelaa mm. Neymar, Xherdan Shaqiri, Ganso ja David De Gea ainakin nykyisten tietojen mukaan.

      Poista
  2. Espanja oli ylivoimainen, piste. Tosiaan, minullakin on haikea olo kun kisat loppuivat mutta onhan olympialaiset elokuussa ja kausi alkaa sitten eli ei jalkapallo lopu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Sääli että loppuivat mutta kuten sanoit jalkapallolle ei tule taukoa

      Poista
  3. Olympialaiset ovat liian aliarvostettuja kun mietitään että siellä pelaa paljon hyviä pelaajia ja sellaisia jotka muutaman vuoden päästä ovat jo tähtiä. Tuleekos olympialaisista ennakkoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hieno homma. Oon ainakin ite ihan kuutamolla, ketä sielä pelaa. Brittien ja espanjan joukkue näytti olevan tuossa ylen uutisissa julkaistu vaan muista ei mitään tietoo. Muutamia nimiä nähnyt, esim Neymar. Hyvä homma jos on mukana, näkee taitofudista:P
      Neymar näköjään mainittu juurikin tuossa ylempänä.
      Matalla tseenssit tehdä historiaa, samana kautena mestarien liigan voitto, em-kulta ja olympiavoitto. Onkohan kellään muulla tämmöstä triplaa?

      Poista
    2. Ois muuten aika unelma kausi Matalle jos toi tapahtuu. Myös Alba lähtee kisoihin eli hänelläkin mahdollisuus aika mahtavaan kauteen.

      Poista
    3. nojoo Alballa tseenssit tuplaan.
      Espanja näyttää aika hyvältä paperilla, saapa nähdä miten peli toimii.

      Poista
    4. Brasilia ja Espanja ovat suurimmat ennakkosuosikit, tuskin kukaan muu voittaa kisoja.

      Poista
  4. Vieläkin ihmettelen tuota Italian romahdusta, Saksa peli meni loistavasti mutta finaalissa he pelasivat kuin pikkupojat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, toki perinteet olivat Italian puolella Saksaa vastaan

      Poista
  5. Ei mitään tietoa rankkarista mitä ei vihelletty kun Busquets käytti vähän kyynärpäätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italialainen löi ihan samalla tavalla Busquetsia samassa tilanteessa

      Poista
    2. Finaalis vaa tuomarit antaa Pelata vähä eritaval puolin ja toisin ja se on hyvä nii.Varmasti olis voinu rankkari tulla "normi" peleis.Tosiaan olympialaiset on aliarvostettu turnaus,kyl minust ainaki olympia kulta on pirun hieno mitali, jota BTW ei edes Brasilialta löydy,jote ei iha turhist kisoist todellakaa kysymys ole..Se tietysti laskee arvostusta ku ei nii sanotusti parhaat mukaa pääse,mut ehkä se parempi nii on et saa nuoretki näytön paikan ja mahdollisuuden taistella menestyksestä maajoukkueen puolesta.Ja eipähä toisaalta enää esim.Espanjan pelaajilla virtaa ja halua löytys uuteen turnauksee lähteä EM vuonna kuukausi mestaruuden jälkee..

      Poista
    3. Aivan, se laskee arvostusta kun ei ole ronaldot ja messit mukana mutta on hienoa nähdä nuoria pelaajia. Nuorten MM ja EM kisat eivät saa paljonkaan huomiota joten on mahtavaa että nuoret pääsevät näyttämään suurelle yleisölle taitojaan olympialaisissa.

      Poista
    4. Ja yleensä nää pelit mis paljon nuoria on nii on myös katsojille viihdyttävää katsottavaa.Löytyy paljon taitoa ja on vielä näytön haluja nii paljo et uskalletaa kokeilla vähä erikoisempaaki välillä.Mite muute onko tietoa Onko Ronaldinho Brasilian joukkueessa? Keväällä oli juttua että olisi ryhmässä mukana mistä joukkue valitaan vaa sen jälkee ei tietoa ole ollut.? Mukava olisi Dinho nähdä vielä tositoimissa,vaikka ura Euroopassa lähti laskuun nii on kuitenki taas löytäny peli ilon siirryttyään kotimaahan ja on parhaimillaa ollut loistavaa pelaaja menneelläkin kaudell.Sopisi myös loistavasti Brasilian taktiikkaan.

      Poista
    5. Ronaldinho ei pelaa Olympialaisissa, valitettavast. Olisi ollut kiva nähdä Ronaldinhon sambaa.

      Poista
    6. Harmi tosiaa:( mut no On siel Neymar pitämäs Brasilias Samba rytmiä yllä:)

      Poista
    7. Eikä pelkästään Neymar vaan myös Ganso, Lucas ja Leandro Damiao. Kaikki neljä huippulupauksia, kyllä on kova Brasilian miehistö

      Poista
    8. http://www.101greatgoals.com/gvideos/full-list-brazil-olympics-squad/

      Siinä koko miehistö. Vaikuttaa tosi kovalta ja eiköhän Brasilia ja Espanja kohtaa finaalissa elleivät kohtaa aikaisemmin.

      Poista
    9. Taisin sanoa aluksi että Espanja on kovin mutta Brasilia lähtee lähes ykkösmiehistöllään. Pato, Thiago Silva, Marcelo, Juan, Neymar, Ganso, Leandro Damiao, Lucas, Hulk jne. Kyllä tämä taitaa olla vaan yhden joukkueen näytöstä

      Poista
    10. No kovalt kyl nimien puolest vaikuttaa,vaa nii usein on Brasseil ollu olympialaisis mut silti se kulta puuttuu.Noist pitäs viel hyvä joukkue tehdä ja oikeesti myös se Joukkue isolla J:llä.Siel on nii paljo lupaavia pelaajia eri joukkueissa et yhtää mitallia ei etukätee kannata jakaa..Mut toki lähes aina ku jalkapallos Brassit pelaa on tietysti se suurimpia suosikkeja.Ja tämä myös ilman fani laseja..Siel jalkapallo voi ja elää hyvin,ja vaik ei iha huippulupauksia jatkuvalla syötöllä tule nii materiaalia löytyy aina Olympia-ja myös MM kullan tavoitteluun..Eli luultavasti(ja toivottavasti)Olympia kulta menee
      Samba maahan.

      Poista
    11. totta, isot nimet ei riitä vaan joukkueen pitää pelata yhteen. Brasilia lähtee jokaisiin kisoihin yhtena ennakkosuosikeista, onhan se kova joukkue. Ensi mm kisat todella jännät, brasilialla nuori joukkue ja vielä kotikisat

      Poista
  6. Väität Albaa maailman parhaaksi vasemmaksi laitapuolustajaksi. Jos Real Madridiin menisi, saisi tyytä kolmos vaihtoehdoksi vasemmaksi laitapuolustajaksi. Niin se vaan on, että kaks Maailman parasta vasempaa laitapuolustajaa löytyy Real Madridista. En nyt tiedä onko niin järkevää kahta parasta siellä pitää, mutta jos molemmat ovat tyytyväisiä, niin miksipä ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. marcelo ja Coentrao ei ole yhteensäkkään niin hyviä kuin alba. Alaba, Cole ja Alba ovat parempia. Realilla on maailman 4 ja 5 parhaimmat vasenlaitapakit.

      Poista