sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

EURO 2012: 2 Kierros Dream Team + Ruotsi 2-3 Englanti + Kreikka 1-0 Venäjä

Dream Team

                                                     

                                                          Manuel Neuer

Jerome Boateng              Mats Hummels                 Adil Rami              Fabio Coentrao  


                                                      Bastian Schweinsteiger


            Steven Gerrard                         Andrea Pirlo                              David Silva                        


                                         Mario Gomez               Fernando Torres



Yohan Cabaye
Phillipp Lahm
Xavi
Helder Postiga
Nicklas Bendtner
Franck Ribery
Andy Carroll
Jakub Blazczykowski





Ruotsi 2-3 Englanti

Lähtöasetelmat olivat jännittävät, jatkuisiko Ruotsi tappioton putki Englantia vastaan, pituus taitaa olla jo 30 vuotta. Muutenkin, Ruotsi hävisi ensimmäisen pelin joten se tarvitsi voittoa. Englanti puolestaan, sille oli sama häviäisikö tai voittaisiko se sillä sen pitäisi voittaa Ukraina viimeisessä pelissä joka tapauksessa.

Koko pelistä jäi se mieleen että Ruotsin peli oli kuin tuuliviiri, se pelasi välillä aivan surkeasti ja välillä mahtavasti. Siihen se oikeastaan kaatuikin. Se johti jo peliä 2-1 mutta päästi 2 maalia, Ukrainaakin vastaan se johti mutta sekosi ja lopulta hävisi. Kaikki oli tässäkin pelissä sen omissa käsissä. Englanti puolestaan pelasi hyvin hyökkäyksessä, puolustus on yhä aika surkea mutta hyökkäyksessä homma toimii. Täytyy sanoa että Englanti ei ole näyttänyt yhtä vaaraalliselta 10 vuoteen. Steven Gerrard saa nyt toimia rauhassa keskikentällä kun Lampard ei ole säheltämässä. Englannin ensimmäinen osuma oli upea, Gerrardin nappikeskitys tavoitti Carrollin joka on mahtava ilmassa. Ruotsi vastasi kahdesta seuraavasta maalista ja oikeastaan vain Olof Mellberg vastasi niistä. Englannin toinen maali oli todellinen lahjamaali. "Kokeillaan" veto yllätti Isaksonin maalilla. Englannin voitto-osuma, oli se tuuria tai taitoa, oli todella hieno. Danny Welbeckin kantapää veto ilmassa on loistava. Englanti voitti pelin 3-2


Tops

Steven Gerrard - Näissä kisoissa on herännyt jälleen, hieno esitys tänäänkin

Andy Carroll - Maali oli hieno ja liike kentällä oli hyvää.

Danny Welbeck - Pelannut nuoresta iästään huolimatta melko hyvin

Theo Walcott -  Vaihdosta sisään, maali ja syöttö

Flops

Englannin joukkueen väkivaltaisuus - Paljon rumia taklauksia, esim. Terry ja Carroll

Ruotsin "tuuliviiri" - Tähän sekavaan peliin molemmat ottelut ovat  kaatuneet

James Milner - Englannin ja ottelun huonoin pelaaja, ei saanut mitään aikaan

Kreikka 1-0 Venäjä

Lohko A oli loppuun saakka mielenkiintoinen ja viimeiset pelit olivat finaaleja, niiden voittaja menisi jatkoon. Tsekki oli haukuttu ihan pystyyn ja ettei se ikinä voittaisi Puolaa, toisin kävi. Kreikkankin voittoa pidettiin lähes mahdottomana mitä suuresti ihmettelen, joukkueella on hyvä potentiaali ja se on selvästi kärsinyt eniten tuomareista koko kisoissa. Lopulta Kreikka ja Tsekki raivasivat tiensä jatkoon.

Kreikka lähti otteluun sillä asenteella että sen pitää voittaa, tasapeli ei riittäisi. Kreikan alku peliin oli kuin toiselta planeetalta verrattuna edellisiin. Se pelasi hyvin ja hyökkäsi paljon. Sillä oli koko pelissäkin selvästi vaarallisemmat paikat. Samaras piti Venäjää täysin pilkkanaan, kikkailut olivat ihan Messi tasoa joskin Samarasin koon takia näytti vähän kömpelöltä. Venäjä oli aivan pinteessä eikä saannut kertaakaan palloa pois Samarasilta. Kreikan ongelmat olivat taas keskikentällä, se menetti liikaa palloja keskialueella ja Venäjä sai sen johdosta vaarallisia paikkoja aikaan. Kuitenkin Papadopoulos-Sokratis pari pelasi loistavasti, todella vahva esitys. Sokratiksen poissaolo Tsekki ottelusta oli iso takaisku ja se näkyi tässäkin. Juuri ennen puoliajan loppumista Karagounis laukoo Kreikan johtoon.

Toinen puoliaika jatkui samanlaisena siihen 60 minuttiin. Silloin Kreikka teki 2 vaihtoa, Holebas ja Makos sisään ja Karagounis ja Gekas ulos. Tuomari antoi häpeällisen keltaisen kortin ottelun sankarille filmaamisesta mitä se ei todellakaan ollut, jotain outoa on kun tuomarit vainoavat Kreikkaan, tämä merkitsi myös sitä että Karagounis ei pelaa seuraavassa ottelussa.  Siitä alkoi Venäjän selvä hallinta, tähän asti oli aika tasaista. Viimeiset puoli tuntia olivat huippujännittäviä. Venäjä vyörytti 4 hyökkääjän taktiikalla päälle. Kreikka vetäytyi ja kesti loppuun saakka. Tuomarivainojen jälkeen voidaan sanoa että Kreikka ansaitsi mennä jatkoon.

Tops

Giorgios Karagounis - Pelasi korkeammalla kuin yleensä ja saikin tehtyä maalin, muutenkin pallonhallinta oli hyvää ja hän hankki paljon vaarallisia vapaapotku paikkoja.

Papadopoulos-Sokratis - Linja pysyi mahtavasti koossa ja Venäjä ei päässyt läpi. Mahtava esitys. Tätä Kreikka kaipasi 2 ensimmäisessä ottelussa.

Giorgios Samaras - Piti Venäjää pilkkanaan, harhautteli ja vei kuin pässi narussa. Venäläiset eivät millään meinanneet saada palloa pois.

Fernando Santos - Teki viimeinkin oikeat ratkaisut ja jätti Holebaksen pois ja laittoi Sifakiksen maaliin. Muutenkin taktiikat olivat kunnossa.

Flops

Sergei Ignashevits - Surkeaa puolustamista, oli myöhässä koko ajan ja väärissä paikoissa


27 kommenttia:

  1. Itse pitäisin tähtikentässä edelleen Andres Iniestan.Ei mahdu edes penkille??
    Toki irlantia vastaan on helpompi loistaa mutta ollut kuitenkin mielestäni näiden kisojen tähän mennessä yksi parhaista ellei paras pelaaja.
    Stevie-boy on kyllä noussut vuosien tauon jälkeen huipulle ja jos vire jatkuu syksylle ja carollkin saa maaleja myös läpi talven niin joko vihdoin odotus päättyy!!
    Paljon muuta en kentästä muuttais ku iniesta sisään ja silva/Cabaye ulos.Coentraokaan ei mielestäni pelannut vielä mitään huippupeliä mutta en lähde enempää arvostelemaan kun ei tule tuolle paikalle muitakaan mieleen.

    Mellberg topseihin?? kuitenin kaksi maalia.
    Roy hogdson myös?? Hyvä taktiikka tuohon peliin.

    Venäjän jengi kokonaisuutena floppeihin?? oli ehdoton suosikki mutta onnistui silti munaamaan jatkopaikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iniesta unohtui täysin, puhdas vahinko. Joo, Coentrao ei pelannut huikeasti mutta ei parempaakaan tullut mieleen

      Mellbergia mietin mutta päästi kuitenkin 3 maalia...

      En nyt sanoisi noinkaan, Venäjä pelasi parastaan mutta Kreikan taktiikka oli loistava ja tiputti heidät. Sanoisin että Kreikka onnistui ei että Venäjä munasi

      Poista
    2. Joo en rupee väitttää venäjästä kun puola-tsekkiä enemmän katsoin mutta ajattelin odotuksiin nähden että oli heikko.

      Mellberg: joo ruotsi päästi 3 mutta yksi meni täysin maalivahdin piikkiin ja Welbeckin maalille ei olisi kukaan voinut mitään.

      Poista
    3. Totta, jotkut odottivat Venäjältä jopa turnaus voittoa mutta se oli kylllä aika kaukaa haettua näillä esityksillä.

      Taidanpa lisätä Mellbergin vielä Dream Teamin, kuitenkin 2 maalia puolustajalta

      Poista
  2. Walcott? toivottavasti Hodgsonin idiootti pistää Theon tästä lähtien avaukseen. James Milner tulisi ehdottomasti lisätä Floppeihin, karmea esitys shityn yliarvostetulta janarilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko Walcott nyt niin ihmeellinen, toki voisin laittaa vaihtopenkille mutta ei kai nyt avaukseen. Joo, Milner oli aika näkymätön ja on yliarvostettu

      Poista
    2. Ite kyl näkisin et Walcott on paras laittaa vaihdosta kentälle.Miehen suurin vahvuus on kuitenki nopeus ja ku pääsee tuoreilla jaloilla jo vähä väsyneitä pakkeja vastaa nii jälki voi olla tuhoisaa.Ruotsi pelissäki sai aikaa vaarallisia tilanteita nopeilla nousuilla..

      Poista
    3. Juu, kaveri on kuin ohjus kun lähtee juoksemaan ja kun vielä Ruotsilla on aika hitaat puolustajat niin Walcott sai temmeltää aika vapaasti kentällä

      Poista
    4. eipä sillä muita taitoja olekkaan

      Poista
    5. Pitkälti nopeuteensa on luonut maineensa, totta

      Poista
  3. Ei yhtäkään Kreikan pelaajaa Dream teamissä, saatika vaihtopenkillä!WTF?
    Tekivät sentään kisojen suurimman yllätyksen tähän mennessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. öö, tää on 2 kierroksen Dream Team... Ja ei nyt liioitella, Kreikalla on hyvä joukkue, Venäjä taas ylihypetetty

      Poista
    2. niin pässi, miten 3 kierroksen dream team ois voitu valita etukäteen kun vasta yks lohko pelattu????

      Poista
    3. Ei kyllä minusta kuitenkaa Dream teamiin ketää yksittäistä pelaaja voi laittaa.Pelasivat joukkueena kyllä loistavasti ja taktiikka oli onnistunu.No ehkä maalivahti voisi olla lähellä Dream team paikkaa nollapeli on kuitenki aina nollapeli ja viel noin tärkees paikas.

      Poista
    4. Joo, joukkuepeli on ollut aina Kreikan vahvuus, ei yksilötaito. Vaikkakin Samaras ja Karagounis osoittivat eilen myös hienoa yksilö osaamista. Nollapelistä sen verran että näissä kisoissa nollapelin saaminen on aika saavutus, niin paljon on tullut maaleja

      Poista
    5. Niimpä.Vaik oli kyl onneaki mukana.Venäläsiset pisti kyl hyviä vetoja 16 ulkopuolelta Mut just se ratkaseva verra oli sihti hukassa:) Tosta Kreikan tatkiikast vielä nii ite tykkään siitä et vaikka puolustetaa tiukasti ja varotaa virheitä nii välillä uskalletaa myös rohkeasti hyökätä ku paikka on.Ei ole sitä et puolustetaa ja puolustetaa ja sit pistetää pitkä pallo ja toivotaa et ehkä omalle menis ja se ehkä jopa maalinki tekis..

      Poista
    6. Joo, kun Kreikka saa pallon niin se pyrkii pitämään sen ja hyökkäämään ja Venäjä ottelussa saikin paikkansa. Kreikan keskikenttäpelaajilla pitää olla hyvä kunto koska lähtevät usein mukaan hyökkäyksiin mutta kun pallo menetetään niin palaavat puolustamaan. Harvoin näkee ketään lönkyttelevän takaisin

      Poista
    7. Vielä Kreikasta sen verran että Tsekki ja Puola pelit eivät antaneet oikeaa kuvaa Kreikan tasosta. Santos teki pahoja virheitä puolustuksessa. Laitapakki Holebas pelasi 2 ekassa pelissä ja kaikki 3 maalia olivat hänen vikansa. Tämä korjattinn Venäjä otteluun kun tilalle tuli Tzavelas joka hoiti hommat hyvin. Sitten miksei Santos käyttänyt K. Papadopoulosta avauksessa, sentään Schalken miehiä ja yksi lupaavimmista pelaajista kisoissa. Tietenkin tuomarin takia Sokratis ei pelannut Tsekki ottelussa. Mutta oudoin ja typerin valinta oli laittaa kisojen vanhin pelaaja maaliin. Chalkias on 38 ja on 2 metrinen, eihän se jaksanut liikuttaa ruumistaa. Olin iloinen kun hän loukkantui Tsekki ottelussa ja Sifakis tuli tilalle. Sifakis joka pelasi loput Tsekki ottelusta ja koko Venäjä ottelun on hyvä, nuori ja hyvä kuntoinen maalivahti.

      Poista
  4. Walcott ei TOPseissa?!! Syötti ja iski maalin reilussa vartissa!

    VastaaPoista
  5. Tsekin Gebre Selassie on pelannut helvetin hyvin joka pelissä, odotin häntä Dream Teamiin. Muuten näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten hyvin pelasi eilen? Paremmin kuin kahdessa viime pelissä? Halusin vain tietää kun en vielä ole ehtinyt peliä nähdä. Mutta tosiaan, hyvin pelasi Kreikkaa vastaan ja erottui selvästi edukseen Venäjä ottelussa muuten surkeasta puolustuslinjasta.

      Poista
  6. 12 pelaajaa Dream Teamin avauksessa. najs!

    VastaaPoista
  7. Hienoa tekstiä jälleen ! muuten dream team näyttää samalta myös minun mielestäni mutta Adil Rami.. voitti muutaman kaksinkamppailun mutta muuten ollut kyllä auttamatta liian hidas. Tosin Ranska voitti Ukrainan joten ei voi mollata. Neuer näyttänyt näissä kisoissa miksi on maailman paras maalivahti, ei kahta sanaakaan siitä. Thomas Müller ollut myös erinomainen ja Gomezista ei tarvi edes puhua.

    Torresilta nähtiin vihdoin sitä mitä on koko kausi odotettu. Mieleen tulivat vanhat Liverpool ajat. Siirto Chelseaan oli miehen pahin virhe joten toivotaan että miehelle ei käy niinkuin Shevalle miltä nyt seuratasolla näyttää. Kreikka teki kisojen uroteon ja pudotti Venäjän jatkosta, muutenkin ennakkoluulotonta peliä ja hyvää puolustusta Venäjän vyörytyksen alla.

    Carrollin valintaa joukkueeseen jopa ihmettelin, mutta oli oikea valinta. Hieno pusku ja muutenkin hyvää liikettä mikä ollut kadoksissa reds paidassa. Stevie-G näyttänyt kisoissa miksi edelleen yksi maailman parhaista keskikenttämiehistä, loistava siteeraus että ilman Lampardia Gerrard saa rauhassa pyöritellä keskikenttää ja tulos näkyy.

    Jordi Alba pelannut mielestäni ok kisat tähän asti joten oisin voinut hänet sijoittaa jopa Coentraon tilalle. Tosin Espanjan puolustus ei ole vielä kunnon testiin joutunut. Walcott teki näyttävän sisääntulon, maali ja syöttö. Laittaisinko hänet dream teamiin ? en. Se että ei mahdu hodarin avauskokoonpanoon ei ole sattumaa. Kreikan hyökkäykselle myös plussat täältä, viimeistely harvoista paikoista sekä niiden harvojen tilanteiden hyödyntäminen on elintärkeää tuon materiaalin jengille. Hyvä puolustuspeli + tarvittat maalit = jatkopaikka.

    Tuomareiden toiminnalle iso miinus kisoissa vaikken normaalisti tuomaritoimintaa pahemmin seuraakkaan. Yhtenäinen linja vihellyksissä puuttuu. Toinen miinus myös Zlatanille, turhautuminen näkynyt läpi kisojen. Ei noussut ratkaisevasti esille kun häntä eniten tarvittiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut parempaakaan mieleen, kisat ovat todella hyökkäysvoittoiset, puolustajat eivät oikein ole loistaneet.

      Torres näytti vanhalta itseltään mutta täytyy muistaa että vastassa oli Irlanti. Katsotaan Kroatia pelissä miten pärjää

      Carroll todellakin yllätti ja Gerrard on ruvennut loistamaan. Englanti muutenkin parempi kuin 10 vuoteen kuten sanoin.

      En voinut millään laittaa Albaa, Irlanti sai yhden hyökkäyksen ja senkin Arbeloan puolelta. Kreikalla tosiaan vanhat pelaajat mutta nuoria on ajamassa sisään ja Kreikan materiaali on kyllä selvässä nousussa. Mutta tehokkuus on tosiaan Kreikan ase.

      Tuomarit ovat surkeimpia moniin kisoihin, aivan järkyttävää suorastaan. Zlatan on ollut pettymys

      Poista