lauantai 9. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Lohko A (1 Kierros)

Puola 1-1 Kreikka

Peli oli todella viihdyttävä ja tapahtumarikas. 2 maalia, 2 punaista korttia, epäonnistunut rangaistuspotku ja Kreikan pelaajien hermostumiset tuomaria kohtaan. Viihdyttävä aloitus kisoille.

Pelin ensimmäiset 15 minuutia olivat aivan Puolan hallintaa, Kreikan pelaajat olivat hermostuneita, syöttelivät harhaan, sijoittuivat väärin ja mikään ei oikein onnistunut. Puola iski 17 minuutilla, maalin teki Puolan tähti Robert Lewandowski, hieno keskitys ja vielä hienompi pusku. Vaikea sanoa mikä Puolaan meni mutta se menetti kontrollinsa peliin ja oli ajoittain vaikeuksissa. Sitten tuomari astui kuvaan. Jo aiemmin Carballo oli antanut naurettavan keltaisen Papastathopoulokselle normaalitilaanteesta. Toinen keltainen meni jo naurettavuuden äärirajoille. Puolan pelaaja liukastuu ja kaatuu Papastathopoulosta päin ja tämä vain torjuu iskun ettei kaatuisi itsekkin. Ei siinä mitään, Platinin valitsema huipputuomari nostaa keltaisen. Kreikan tilanne näyttää vain pahenevan.

Toinen puoliaika jatkuu pienoisella Kreikan hallinnalla, Kreikka sai peli rullaamaan ja maali tuli nopeasti . Torosidis vetää, Szczesny mokaa ja Salpingidis tuikkaa pallon maaliin. Kreikka tasoittaa ansaitusti. Salpingidis on jälleen vauhdissa ja ansaitsee joukkueelleen rangaistuspotkun. Szczesny lentää samassa hässäkässä ulos ja varamaalivahti Tyton tulee sisään. Vastaan asettuu kokenut Karagounis. Veto oikeaan alanurkkaan ja Tyton aavistaa tämän ja pitää Puolan tasoissa. Loppu aika meni aika varmistellen molemmilta puolilta.

Parhaimmat pelaajat:

Robert Lewandowski - Teki maalin ja oli ainoa uhka Kreikalle koko ottelun ajan

Dimitris Salpingidis - Super vaihtomies ehti tehdä maalin ja hankkia vielä rangaistuspotkun.

Kyriakos Papadopoulos - Yllättäen ei ollut avauksessa mutta kun tuli sisään Kreikan puolustus oli raudan luja.

Huonoimmat pelaajat:

Wayne Szczesny - haparoi ensimmäisen maalin ja kaatoi vielä Salpingidiksen aiheuttaen rangaistuspotkun.

Kostas Chalkias - Kisojen vanhin pelaaja näytti ettei pärjää enää tällä tasolla, ihme että edes aloitti maalilla, ei jaksanut aina edes heittäytyä mutta hänen onnekseen vedot menivät ohi. Alussa tosin hieno torjunta.

Venäjä 4-1 Tsekki

Venäjä lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina ja selvisi mahtavasti siitä ottamalla vakuuttavan 4-1 voiton. Se on selvä viesti ennakkosuosikeille että Venäjä on vaarallinen.

Ottelun käsikirjoitus oli selvä, Venäjä hallitsee ja pitää palloa ja yrittää murtaa Tsekin puolustusta. Dzagoev ja Arshavin pelasivat mahtavasti yhteen ja syöttöpeliä oli ilo katsoa. 2 ensimmäistä maalia tulivat alussa tiuhaan tahtiin ja ei niistä edes hämmästynyt, niin selvä suosikki Venäjä oli. Tässä vaiheessa Tsekki näytti jo aika kuoleelta.

Toinen puoliaika alkaa rauhallisemmin, Venäjä näyttää vain pelailevan, Tsekki kuitenkin tasoittaa kauniilla maalilla. Tsekki näytti ajoittan jopa tasoittavan. Venäjä teki vaihdon, otti saamattoman Kerzhakovin pois ja sisään Tottenham hylkiön Pavlyuchenkon. Pelin luonne muuttui täysin ja Pavlyuchenko pelasi loistavasti. Ensin syötti hienosti Dzagoevin maalin ja sen jälkeen upealla laukauksella 4-1. Venäjä  näytti loppujen vuoksi miksi se on kisojen musta hevonen

Parhaimmat pelaajat:

Alan Dzagoev - Uskomaton esitys nuorukaiselta, tällä menolla menee samaan kastiin Neymarin, Götzen ja muiden supernuorukaisten joukkoon jollei jo kuullu niihin. 2 maalia heti ensimmäisessä ottelussa. Tätä kaveria kannattaa pitää silmällä

Adrei Arshavin - Tuli ihan EM 2008 olo kun katsoi Arshavinin peliä, loistavaa. Ihme jos Wenger ei halua häntä takaisin Arsenaliin.

Roman Pavlyuchenko - Ei näyttänyt kyllä yhtään hylkiö pelaajalta, vahva sisääntulo, syöttö ja maali

Huonoimmat pelaajat:

Petr Cech - Surkea esitys vaikka puolustuskin mokaili, tässä keväällä häntä tarjottiin jo maailman parhaimmaksi muutaman esityksen jälkeen. Hän on yhä top5 maalivahti ehdottomasti mutta tässä nähtiin että ei hän ihan paras ole.

Michal Kadlec - Järkyttävää, oli Dzagoevin pujotuskeppi. Liike ja sijoittuminen ihan surkeaa.


5 kommenttia:

  1. ei Arshavin kelpaa Wengerille kun ei sitä kiinnosta puolustaa.
    Unohdin kokonaan Szczesnyn punaisen. Oiskohan ollut vain keltaisen paikka, pallo kuitenkin karkasi kreikkalaiselta ja puolan mies ois päässyt väliin..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, alin mies ja rikkoo, joten pakko antaa punainen.

      Poista
    2. Aivan, kun alin mies rikkoo tolla tavalla on punainen melko selvä

      Poista
    3. Ei todellakaan punaisen arvoinen. Pilkku ehdottomasti ja keltainen.

      Maalivahti pelasi siinä tyhmästi ja laittoi tarkoituksella jalkansa hyökkääjän eteen. Mutta kun ottaa huomioon, että Kreikkalainen oli jo käytännössä menettänyt pallon rikkeestä riippumattomista syistä. Pilkku oli oikea tuomio, mutta punainen liikaa.

      Mitä alimpaan mieheen tulee, niin asia ei ole niin yksinkertainen maalivahtien kohdalla. Lähäs aina kun maalivahti tulee vastaan kolisee. Se on aivan väistämätöntä kun kaksi liikkeessä olevaa pelaajaa kohtaa vastakkain. Mielestäni näissä tilanteissa ei ole yhtenäistä vihellys linjaa, ainakaan käytännössä.

      Poista
    4. Sanotaanko että oli rajatapaus, joku olisi antanut keltaisen joku punaisen. Okei, tuomari oli perseestä eli ei ihmetytä

      Poista