keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

EURO 2012: 3 kierroksen Dream Team + Hol 1-2 Por + Esp 1-0 Kro + Eng 1-0 Ukr


                                                        Michalis Sifakis


 Lars Bender                Mats Hummels              Kyriakos Papadopoulos        Ashley Cole


                                    
                                     Andrea Pirlo                  Bastian Schweinsteiger



                                                    
       Steven Gerrard                       Cristiano Ronaldo                            Andres Iniesta
                                           


                                                     Zlatan Ibrahimovic   






Lukas Podolski
Giorgios Karagounis
Giorgios Samaras
Pepe
Vaclav Pilar
Olof Mellberg
Michael Krohn Dehli
Theo Gebre Selassie
Joe Hart

Hollanti 1-2 Portugali

Jotkut epätoivoiset luulivat vielä että Hollanti voisi tehdä sen, eli päästä jatkoon. Peli näytti kuitenkin sen että joukkue on aivan sekaisin ja vaatii pikaista muutosta. Portugali oli selvästi parempi tässä pelissä ja on muutenkin ollut kisojen positiivinen yllätys. 

Ensimmäinen puoliaika alkaa upeasti Hollannin kannalta. Van der Vaartin veto painuu maaliin ja Hollanti tarvitsisi enää yhden maali jatkopaikkaan. Näytti upealta Hollannin kannalta. Peli kuitenkin muuttuu dramaattisesti ja Portugali ottaa täyden hallinnan ja Cristiano Ronaldo tähdittää tätä menoa. Kuulostaa oudolta mutta totta se on, Cristiano Ronaldo  pelaa mahtavan pelin maajoukkueessa ja on joukkueensa tukena kun se häntä eniten kaipaa. Portugali pitää Hollannin surkeaa puolustusta pilkkanaan. Vlaar on paljon surkeampi kuin Heitinga, siinä yksi van Mawijkin virhevalinta. Cristiano Ronaldo pelaa huikeaa peliä ja tekee 2 maalia jotka ratkaisevat voiton Portugalille ja hattutemppukaan ei ollut kaukana. Hollannin peliä katsoessa tulee vain säälin tunne, on sääli miten noin hyvät pelaajat eivät pysty yhteistyöhön.

Tops

Cristiano Ronaldo - Mistä alottaisi? Mahtava asenne muutos, syöttelee, ei lauo typeristä paikoista ja parasta oli se että ei kaatuillut ja filmaillut. Välillä häntä potkittiin rajustikkin mutta pysyi pystyssä. Tällaista Ronaldoa oli ilo katsoa, nöyrä esitys varmaankin ensimmäistä kertaa häneltä. Ja mikä oli tulos? Ehkäpä kisojen paras yksilösuoritus.  Loistavaa!

Pepe - Esti mahtavasti Hollannin yrityksiä

Flops

Eiköhän kaikki tiedä mitä tähän sarakkeeseen kuuluu ja miksi.



Espanja 1-0 Kroatia

Tästä ottelusta ei jäännyt paljon jälkipolville kerrottavaa. Varmaankin yksi tylsimmistä peleistä ainakin siihen 70 minuutin kohdalle. Pelin luonne oli se että Espanja pyörittää ja Kroatia juoksee perässä. Aika uskalias esitys silti Espanjalta, sillä tippuminen oli aika lähellä. Kroatia sai erinomaisia paikkoja viimeisen 20 minuutin aikana.

Tops 

Andres Iniesta - Kentän paras pelaaja ja näin ollen jatkaa mahtavia esityksiä näissä kisoissa.

Iker Casillas - Teki muutaman huipputärkeän torjunnan

Flops 

Fernando Torres - Valitettavasti näyttää siltä että Irlanti peli oli vain kupla joka puhkesi nyt


Englanti 1-0 Ukraina

D-lohkon huippukamppailun voittaja selviäisi jatkoon, Englanti menisi myös tasapelillä. Englanti on yllättänyt näissä kisoissa ja se yllätti myös tässä ottelussa ainakin itseni. Ukraina on kova joukkue ja sillä oli vielä kotiyleisö takana mutta se ei auttanut.

Peli lähtee käyntiin ja peli on tosi tasaväkistä, molmmille tulee paikkoja mutta Ukraina iskee lähimmäksi. Peli tuntui olevan Ukrainan hallussa mutta sitten kun sitä vähiten odottaa. Hyviä kisoja pelaava Gerrard harhauttaa mahtavasti vastustajansa ja pistää keskityksen kohti Ukrainan maalia. Pallo kimpoilee kolmesta ukrainalais pelaajasta Rooneylle joka siirtää pallon helposti maalin. Aikamoinen tuuri osuma. Ukrainalla on vaikeuksia koota itseään kokoon ja ei paljon auta se että toisella puoliajalla Ukrainan täysin selvä maali hylätään. Nyt olisi aika jo saada ne maalikamerat koska tällaisia virheitä ei saa tulla. Ukrainan loppukin into kuolee siihen ja ottelun loppu menee pelailessa. Blohin heittää vielä lopussa kentälle Shevchenkon mutta ei tästä paljon apua ole.

Tops

Joe Hart - Ei mitään uskomattomia torjuntoja mutta piti Ukrainan nollilla varmoilla otteillaan

Steven Gerrard - Itse en olisi odottanut että Gerrard pelaa näin hyvin näissä kisoissa. Hyvä peli nytkin.

Ashley Cole - Varma esitys, Ukrainalla vaikeuksia vasemmalla laidalla

Flops

Tuomarit - Selvä maali hylättynä, mitä muutakaan voi sanoa kuin että on todella pettynyt olo tuomareihin.


17 kommenttia:

  1. En nostais Colea toppeihin, sen laidalta tuli monta tilannetta, tai ainakin keskitystä ja luki muutamaan kertaan tilanteen väärin josta Ukraina pääsi hyviin hyökkäyksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman näkemykseni mukaan toinen laita vuosi paljon enemmän. Näissä kisoissa on muuten ollut todella vaikea valita tota vasenta laitapuolustajaa. Kaikissa kolmessa dream teamissä ei se valinta ole mielyttänyt mutta kun tuntuu ettei parempaakaan löydy.

      Poista
    2. Monet pelaa kyl ylöspäin iha hyvi mut pitäs puolustajan omassa päässäki hyvä olla joten ymmärrän et hankala valinta.Ei itsellekkää kyllä ketää erityisesti mieleen viime kierrokselta jääny joten tyydyn tohon coleen

      Poista
    3. Oikea laituri on ollut ehdottomasti helpompi valita

      Poista
  2. Nyt oli ensimmäinen Dream team josta en muuttaisi oikeastaan pakolti mitään.Paranee edelleen taso tässä blogissa ja se on hyvä suoritus.

    Vielä tuosta ukrainen maalista sen verran pitää jauhaa että olen siinä samaa mieltä että toki maali olisi pitänyt hyväksyä ja tätä varten se tuomari siellä seisoo joten ala-arvoista tuomintaa, mutta mutta oli kuitenkin kokonaisuutena oikein että tuomari teki tässä virheen koska tilannetta edelsi selvä paitsio joten tässä tapauksessa termi "kaksoisvirhe" oli ehkäpä paras lopputulos.
    Jatkataan vielä maalikameroista sen verran että oma mielipide on jyrkkä EI koska kun ne tuodaan käyttöön ja vaikka sanottaisiin että katsotaan sieltä vain maalit niin vuoden päästä katsotaan paitsiot 2vuoden punaiset kortit 3vuoden keltaiset 4vuoden päästä jo kulma/sivuraja heitot,joten ei mitään muutoksia vaan mennään perinteitä noudattaen.Tuomarit ovat vain ihmisiä ja virheitä sattuu toki se joskus tuntuu pahalta kun varsinkin selvä maali jää hyväksymättä, mutta pitkässä juokussa tilanne tasoittuu.

    Pakko edelleen hehkuttaa gerrandia on iniestan ohella näissä kisoissa nostanut tasoaan eniten sarjapeleistä ja jos englanti mielii jatkoo italiaa vastaan niin gerrardin on pakko jatkaa samalla tasolla+rooneyn vielä nostettava tasoa.En sinänsä englanti fanita mutta kun liverpoolin suuri poika on kapellimestari niin pakko toivoa menestystä+carrol ja johnson myös saavat fanitusta.

    Ronaldo ansaitsee täältäkin päin kehuja oli varmasti 3kierroksen MVP.

    Sitten pientä veikkausta (tosin veikkasin tämän jo siinä vaiheessä kun A lohko oli pelattu loppuun eli:
    Välierä parit:
    Espanja-portugali
    Saksa-englanti

    Eli en povaa suuria yllätyksiä vaikka jonkun mielestä englanti voi sitä ollakin.

    Loppuottelu on sitten.(Meneeki vaikeeks mut pakko sanoo niin......

    PORTUGALI-SAKSA (olettaen että ronaldo pelaa tasollaan ja torres kupla tosiaan puhkesi heti helpon irlannin jälkeen)

    Euroopan mestari on sitten

    PORTUGALI(kyllä ihan oikeesti juuri näin en olis ennen kisoja uskonut)

    Voittaja voi olla myös Espanja jos voittaa portugalin.Saksaan en jostain syytä jaksa uskoa mestariksi asti.En osaa tarkemmin analysoida mutta tämä onkin amatöörin mielipide.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt iha mestaruutee viel usko mut toki Futikses kaikki mahdollista.Ja portugalin peli on ollut pirteää katsottavaa joten toivon et menee finaaliin asti jos kyl häviää Saksalle:) mut toki he ovat nyt jo pelanneet yli odotusten joten heillä on kyllä loistavat asetelmat jatkoa ajatelle.Ja sit Ronaldo,itekki miehen suorituksia arvostellu mut nyt kehut meni oikeeseen osoitteesee.Ja se oikeestaa ratkaisi ton pelin et Ronaldo sai egonsa kurii hollannin pelaajat ei..Ja jos Ronaldo jatkaa tolla tasolla ja sai tietyn rentouden maalien myötä nii sit Portugalilla on pelaaja joka voi kääntää pelin vaikka yksin ja siinä on vastustajille haastetta.Ja itse kyl toivon et pysyisi tuolla tasolla,vaik en miehen fani olekkaa niin pitää myöntää et tollane peli ja varsinki Nanin kanssa toimiva yhteistyö oli kyllä viihdytttävää katsottavaa:) en olis kyl ennen kisoja uskonu et Ronaldosta näin hyvässä mielessä kirjotan..

      Poista
    2. Katsotaan nyt. Tsekki on luultavasti helppo Portugalille. Mutta Kreikka Saksa ottelusta en menisi sanomaan. Kreikka on taktisesti selvästi pahin joukkue Saksalle ja tämä pelottaa myös Saksa leirissä jossa on sanottu että Kreikka pelin jälkeen helpottuu jos voitetaan. Saksan pelityyli ei sovi lainkaan Kreikkaa vastaan. Gomez pitää vaihtaa Kloseen ja... Enemmän ennakossa.

      Jos Portugali pelaa tolla tasolla se voi voittaa koko homman PAITSI että puolustus vuotaa aivan liikaa. Pepen pitäisi siirtyä vähän ylemmäksi kuten Dream Teamissa. Sitten keskikenttä pelaajien PITÄÄ mennä auttamaan laidoille, se on selvästi heikoin alue.

      Englanti tippuu mennen tullen Italiaa vastaan. Italia ei puske läpi vaan pistää korkeita palloja puolustuslinjan yli ja Cassano tai Di Natale livahtaa nopeasti hitaalta Terryltä ja Lescottilla.

      Poista
    3. No saadaan tännekin vähän väittelyä.
      Itse pidän kantani ja uskon että englanti voittaa italian mutta tippuu saksalle.Loppuottelu on
      Por/Esp-Ger

      Poista
    4. Lisätään vielä että terry on kuitenkin hyvä keskityspalloissa.Lisäksi Cassano ja de natale eivät ole ylivertaisen nopeita englannin puolustukselle.
      Sitten on toki tapaus balotelli joka VOI yksin kääntää pelin tekemällä asioita joita edes.Messi,Ronaldo ja kumppanit kokeile edes harjoituksissa:D,mutta voi toki myös lönkytellä ja kiukutella.

      Poista
    5. Ei Italia edes käytä keskityksiä laidoilta joten ei Terryn pääpelillä ole väliä. Ja Terryyn verrattuna kuka tahansa on nopea. Itse en enää usko Balotelliin näissä kisoissa.

      Poista
    6. Itekki uskon et Englannin puollustuksen heikkous tulee esille juuri Italiaa vastaan.heillä on keskikentällä Pirlo joka puhkoo syötöillää minkä tahansa puolustuksen ja hyökkäyksessä taitoa Di Natalen ja Cassanon muodossa.Siihe päälle kovaa pelaava De rossi nii kiirettä tulee pitämää.Vaik Italianki mahdollisuuksia ennen kisoja vähäteltii nii on siin kuitenki joukkue jota kukaa ei mielellää vastaansa ota.Ja Italialaisessa kulttuurissa on totuttu menestymää ja se usein näkyy kovissa paikoissa.

      Poista
    7. Ja toki Italia on myös yksi parhaista joukkueita erikois tilanteissa,toki pitkälti Pirlon ansiosta.

      Poista
    8. Englannin puolustus pärjää kovuudella joukkueita vastaan joissa pelaajat yrittävät läpi väkisin, ei tällaisessa läpisyöttö ja nopeassa pelissä

      Poista
  3. Moros!
    Voisin ottaa tohon maalikamera juttuun kantaa, näin viiveellä. Keskusteluhan menee tässä aivan väärään suuntaan. Parempi kysymys on pitäisikö ottaa käyttöön paitsio kamerat. Meinaan linjatuomari tuossa ensiksi nukkui. Nyt sitten Litmasta myöten vauhkotaan maalikameroista. Jos paitsio olisi vihelletty koko soppaa ei olisi syntynyt. Tosin ihmettelin, että mitä se maalituomari katseli. Mittailiko se Terryn vehkeitä, kun se saa niin paljon naisia? Kotikatsomossa kaikki huusi yhtäaikaa maalia. Tämä siis takaviistosta kuvattavan live kuvan perusteella.

    Itse en ota kantaa muuten tuohon kameroiden tarpeellisuuteen. Tulevat jos tulevat, tai ovat tulematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No paitsiohan se olikin, totta. Kyllä siinä tuomarit nukku kunnolla kahteen otteeseen, ekana paitsio ja sitten hylätty maali. Taisikin varmaan katsoa niitä Terryn vehkeitä :) Maali näkyi ihan selvästi televisiostakin joten ihmettelen miten vieressä seisova tuomari ei sitä nähnyt.

      Samaa mieltä

      Poista
  4. Pitänee vähän rauhoitella tilannetta. Okei Portugali pelasi hienon ottelun, hyvää peliä joka osa-alueella ja Ronaldo näytti olevansa kunnossa, mutta realistisesti en usko että Portugali venyy finaaliin asti. Kyse näissä tiukoissa peleissä on nimenomaan oman tason löytämisestä tiukan paikan tullen ja sen parhaan pelin pelaaminen juuri ratkaisevaan paikkaan. Portugali pelannut toki hyvää peliä läpi kisojen mutta tulokset kuten tappio Saksalle, Tanskan kanssa nyhjääminen ja niukka voitto sekä täysin sekaisin olevan Hollannin niukka voitto eivät kieli mistään mestaruusparaatista Lissabonissa kisojen jälkeen.

    Toki hyvin rakentelee peliä ja pyrkii pelaamaan Ronaldolle ne paikat, mutta kun vastaan asettuu esimerkiksi juuri Espanja joka on ylivertainen pallollisessa pelissä tai esimerkiksi Saksa joka alkaa saamaan peliään uomiin ja nimenomaan kovissa otteluissa näyttää sen todellisen tasonsa. Mutta koskaan ei voi tietää, yllätyksiä tapahtuu mutta en vain usko että Portugali menee loppuun asti kun vastassa sen verran rutinoituneita maita.

    Englannin pelistä olen positiivisesti yllättynyt! Steven Gerrard ollut huikea kisoissa, pelaa kokonaisvaltaisesti kentällä , juoksee puolustukseen ja rakentelee hyökkäyksessä alati vaarallisia tilanteita, Rooney saatu hyökkäykseen mutta kaikki tietää Hodgsonin taktiikan. Welbeckiltä odotin enemmän ennen kisoja mutta kantapäämaalia lukuunottamatta ollut täysin pimennossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että Portugali menisi finaaliin Espanjan sijasta mutta en usko siihen. Ranskan Portugali pystyy voittamaan mutta tuskin Espanjaa. Mutta kiva että Ronaldo on ruvennut pelaamaan hyvin.

      Poista