lauantai 30. kesäkuuta 2012

EURO 2012: Finaali ennakko

Loistavat kisat ovat saamassa loppunsa huikealla finaalilla. Tuntuu kuin juuri Puola ja Kreikka olivat astelemassa kentälle ja valmiina avaamaan kisat. Nyt kuitenkin, kuukausi myöhemmin, Espanja ja Italia ratkaisevat kisojen mestaruuden. Espanja on valmiina tekemään historiaa ja Italia puolestaan valmiina lyömään kaikki epäilijät jotka lyttäsivät Italian ennen kisojen alkua.

Italia

Italia on parantanut koko ajan, peli peliltä ja näin ollen se on hyvä juttu sille. Esitys Saksaa vastaan oli loistava, Italia pelasi taktisesti mutta myös tunteella hyvin. Samanlaista paloa se tarvitsee Espanjaa vastaan. Sillä ei oikeastaan ole mitään heikkoa kohtaa. Puolustus on heikompi verrattuna hyökkäykseen ja keskikenttään mutta on silti hyvä. Italian menestyksen avaimet ovat Balotellilla kuten nähtiin Saksaa vastaan. Italia tarvitsee myös hyvät esitykset Chielliniltä, Pirlolta ja Buffonilta. Näillä se voi lyödä Espanjan. Italian ongelma on sen tempperamenttiset pelaajat. Cassano, Balotelli ja De Rossi voivat hölmöillä itsensä ulos ihan ilman syytäkin. Kysmys kuuluu, uskaltaako Prandelli laittaa kärkeen Balotellin sekä Cassanon vai käyttöisikö hän Di Natalea? Nähtäväksi jää..

Espanja

Tuntuu siltä että kukaan ei voi pysäyttää Espanjaa, sillä on taitoa mutta myös tuuria. Läheltä piti tilanteita on ollut liikaa. Hyökkäys on selkeästi Espanjan heikoin alue kun sillä ei hyökkäystä ole ollenkaan. Puolustus on todella haavoittuva Piquen ja Arbeloan puolelta ja siihen Prandelli haluaa varmaankun iskeä. Keskikenttä Espanjalla on aivan uskomaton, löytyy puolustava Busquets, peliä ohjaava Xabi Alonso, taiturimainen Iniesta,  huikea syötteliä Xavi, taitava sijoittuja Fabregas, nerokas Silva, salaman nopea Jesus Navas ja vaihdossa löytyy vielä nuori ja taitava lahjakkuus Javi Martinez. Ja vielä käyttämättä olevat Juan Mata ja Santi Cazorla Del Bosquella löytyy kaiken tyyppisiä pelaajia keskikentälle, niinkin paljon että on päättänyt pelata ilman hyökkääjää joka tässä tilaanteessa on järkevää vaikka katsojien mielestä tylsää. Espanja pelaa omaa peliään vaikka olisi 5-0 tappiolla, sitä se ei lähde muuttamaan. Se hallitsee ottelua ja pitää palloa, se on takuu varmaa. On kuitenkin puhuttu että Espanja ei ole vielä pelannut tosi peliä näissä kisoissa. Onko Espanjan ylivoimaisuus siis ehkä vain lumetta...

Todennäköiset kokoonpanot


Italia

                                                      Gianluigi Buffon

Ignazio Abate             Andrea Barzagli         Giorgio Chiellini       Federico Balzaretti

               
                    Claudio Marchisio       Andrea Pirlo       Daniele De  Rossi


                                                Riccardo Montolivo

                          Mario Balotelli                         Antonio Cassano


Espanja

                                                    Iker Casillas

Alvaro Arbeloa            Gerard Pique             Sergio Ramos            Jordi Alba


                    Xavi                          Busquets                  Xabi Alonso


   David Silva                             Cesc Fabregas                     Andres Iniesta



Seuraa heitä


Mario Balotelli - Tuntuu kuin kaikki huomio finaalissa menisi tähän mieheen. On totta että hän on kentällä se pelaaja joka voi ratkaista kaiken.

Antonio Cassano -  Cassano lähtee haastamaan Espanjan heikkoa kohtaa joten pahaa jälkeä voi syntyä

Cesc Fabregas - Taitaa olla se pelaaja jolle uskotaan maalinteko

Andres Iniesta - Kun puhutaan tärkeistä pelaajista niin Iniestaa ei voi jättää pois. Hän on huomennakin kentän seuratuimpia pelaajia.

Andrea Pirlo - Maestro voi taistella Ballon Dorin voitosta voittamalla kisat, hieno kausi Juventuksen kanssa ja loistavat EM kisat  takaavat sen.

Jordi Alba - On mielenkiintoista nähdä nouseeko hän yhtä paljon kuin viime peleissä koska hänen pitää vahtia  myös Balotellia



Lopputulos : Espanja 2-1 Italia

Espanja vie peliä ja hallitsee mutta voitto irtoaa vaikeasti. Ottelupari on tasainen ja nuo lukemat voivat olla myös toisinpäin. Uskon kuitenkin että maaleja tullaan näkemään.






25 kommenttia:

  1. Espanja vie tän pelin, veikkaan 3-1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihan usko että Espanja kolmea maalia tekee mutta suurinpiirtein noin. Itse toivon Italian voittavan

      Poista
    2. Italialla on hyvä hurmos päällä ja Lähtee altavastaajana peliin joka varmasti sopii heille hyvin.Toivon että se yllätykseen riittäisi mut pahoin pelkään että ei..

      Poista
    3. Noinhan se on mutta itsekkin pelkään että se ei riitä

      Poista
  2. Veikkaan että Balotellilta kärähtää ja saa jonkun punaisen ja Espanja vie pelin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cassano ja De Rossi voivat myös saada tuon punaisen ja silloin Italian peli on loppu, 10 miehellä se ei voita Espanjaa

      Poista
  3. taisinpa sanoo viime kommenteis et espanja pelaa parhaan pelinsä ja 4-0.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika villi arvaus ja näköjään oikein meni, en itse ainakaan odottanut mitään tällaista. Kyllä Espanja näyttää olevan ylivoimainen

      Poista
  4. Hieman katkeroitunut1. heinäkuuta 2012 klo 14.45

    Turnaus olisi ollut aika lailla erilainen jos tuomari olisi osannut asiansa Kroatia-Espanja:ssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Espanjan kotiinlähtö oli todella lähellä

      Poista
  5. Italia oli niin helvetin paska

    VastaaPoista
  6. Mikä Espanjan ylivoiman taidon näyte! Ilo katsoa näin Barca fanina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. barcamaista peli olikin, mutta pelasihan siella aika moni barcelonasta

      Poista
  7. Eipä siinä ollut Italialla mitään sanomista. Espanja alkoi vihdoinkin pelaamaan. Italialla oli hetkensä, mutta eipä sieltä mitään ihmeellistä saatu aikaan. Di Natalen paikka ainoa hyvä. Iker hoiteli senkin, ei turhaan maailman paras maalivahti.
    Kun Motta kannettiin pihalle, peli oli siinä. Kaikkien aikojen kovin maajoukkue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. finaali oli selvimpia mita olen nahnyt, espanja oli taysin ylivoimainen. Iker ei ole turhaan maailman toiseksi paras maalivahti.

      Poista
    2. on siinä kaverilla semmoset näytöt VOITTAVANA veskana, varsinkin näissä maajoukkueturnauksissa, että huoletta voi sanoa parhaaksi tällä hetkellä.
      Ei sillä, etteikö esim Neuer ja Buffon olis hyviä, mutta Iker nyt sattuu olemaan se voittava kaveri. Ei tieteänkään sovi unohtaa miten huikea tuo Espanjan materiaali on siinä etupuolella, mutta kyllä nekin tarvii sen huippuveskan sinne. Finaalissakin todella varmat otteet.

      Kuka valittiin turnauksen parhaaksi? Ei oo sattunu tieto silmiin...

      Poista
    3. onhan tuo nyt valittu. Kisojen paras peluri, maailman toiseksi paras pelaaja, Andrés Iniesta.

      Poista
    4. Saa nähdä ehtiikö Casillas voittaa Champions Leaguen. Sittenhän kaveri olisi voittanut jo kaiken mahdollisen

      Iniesta oli selvästä mielestäni paras pelaaja näissä kisoissa

      Poista
    5. Iker pelasi vuoden 2000 Mestarien liigasn finaalissa Valenciaa vastaan. Real vei 3-0. Puuttu ainoastaan seurajoukkuiden mm-kilpailun voitto.

      Poista
    6. Täytyy myöntää että tota en tiennyt. Pikkunen moka

      Poista
  8. Hienoa että Inestakin saa arvostusta ja palkintoa,kun kuitenkin on ollut jo vuosia maailman top5 pelaaja, mutta aika vähän suurta arvostusta ei ole tullut oman seuran ulkopuolelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvä ettei joku Xavi voittanut taas tota palkintoa

      Poista
    2. Ei mikään "joku xavi" kyllä hän viime kerralla sen ansaitsi mutta nyt jäi iniestan tasosta kauas.

      Poista
    3. Tarkoitin "joku xavi" ilmauksella että onhan hän välillä ylihypetetty. On maailman parhaita pelaajia mutta joskus melkein oksettaa lukea sitä henkilöpalvontaa mikä kohdistuu Xaviin.

      Poista